19 juli 2023
Renault Clio
Nieuws

Renault Clio

Renault maakt prijzen vernieuwde Clio bekend

19 juli 2023 - Renault maakt de prijzen van de vernieuwde Clio bekend. Het gamma van Nieuwe Clio is vereenvoudigd tot drie uitvoeringen: Evolution, Techno en Esprit Alpine. Een van de troeven van Nieuwe Clio is de E-Tech full hybrid 145, die prestaties en zuinigheid combineert (4,2 liter/100 km en 95 gram CO2 per kilometer, WLTP-norm).
Autoparts

Zijn nieuwe neus, zijn kenmerkende logo en gloednieuwe lichtsignatuur geven de vernieuwde Clio een meer uitgesproken sportief karakter. Daarbij is de vernieuwde Clio voorzien van een digitaal dashboard voor alle versies. De vernieuwde Clio is verkrijgbaar in zeven koetswerkkleuren: Ijswit, Sterzwart, Schiste grijs, Ironblauw, Vlamrood, Valencia-oranje en de nieuwe drielagige tint Rafale grijs met een ondoordringbare look en een parelmoereffect van dichtbij.

Renault Clio

Evolution

Het gamma van de vernieuwde Clio begint met de Evolution-uitvoering, verkrijgbaar vanaf € 15.950 BTWi. Met zijn rijhulpsystemen en volledig digitale cockpit laat deze versie de veelzijdigheid van de Clio zien. Naast de volledig hertekende neus, het nieuwe 'Nouvel'R'-logo van Renault in geborsteld en gesatineerd chroom in het midden van het radiatorrooster en de gemoderniseerde achterlichten met kristalheldere lenzen, kunnen klanten vanaf dit instapniveau ook genieten van de volledig nieuwe signatuur van de koplampen, met verticale 100% LED-dagrijlichten in een halve ruitvorm. Die worden gecombineerd met full led-koplampen met 5 stralers.

Techno

De Techno-uitvoering begint vanaf € 20.000 BTWi. Ze neemt de middelste plaats in het Clio-gamma in en biedt een chiquer en dynamischer design: de neus is voorzien van een radiatorrooster met chroomverloop en een aerodynamische lamel in koetswerkkleur. De achterste zijruiten en achterruit zijn getint. De deurstijlen en bumperschort achteraan zijn afgewerkt in glanzend zwart. Deze uitvoering wordt ook geleverd met 16 duims gediamanteerde, zwarte lichtmetalen velgen. In het interieur zijn de zetels, de deurpanelen en het dashboard bekleed metduurzaam textiel dat voor 60% bestaat uit biologisch geproduceerde modal-vezels op basis van houtcellulose, die bekendstaan om hun uitzonderlijke zachtheid.

Esprit Alpine

De Esprit Alpine-uitvoering begint bij € 23.000 BTWi. Deze heeft een sportief, elegant karakter en combineert elementen die representatief zijn voor het DNA van het merk Alpine met de nieuwe stijltaal van Renault om de vernieuwde Clio een intenser karakter te geven. De voor- en achterlogo's zijn donkerder. De voorspatborden en 17 duims velgen zijn voorzien van de Alpine-signatuur. De aerodynamische lamel aan de voorkant is afgewerkt in Gris Schiste Mat, net als de drempelbekleding en het onderste deel van de achterbumper.

De Esprit Alpine-uitvoering is voorin voorzien van sportzetels met versterkte zijsteunen en duurzamere materialen: stof gemaakt van 72% gerecycleerde PET-vezels (polyethyleen) (op de zitting en rugleuning) en 13% gerecycleerde textielkorrels (op de zijkanten).

Ik wil van mijn auto af