5 december 2021

Reacties Renault Captur

Reacties van eigenaars

  

, datum: 7 november 2020

Forum Captur: Vandaag mijn Renault Captur 2020 binnen gedaan voor 3 maanden check. Ook ik had steeds een reset van de gegevens, verbruik niet weten, staat steeds op nul en de wagen spreekt terug Frans. Oplossing van de garagist, heel het dashboard uithalen en een nieuw plaatsen? Daar ben ik niet gelukkig mee. Nog een probleem bij schakelen van R naar D met de automaat, een metaalgeluid onder de wagen. Oplossing van de garagist, een nieuwe cardanas. Ik heb 3200 km. gereden. Deze herstellingen moeten nog gebeuren, maar ik heb al schrik wat dan de volgende problemen gaan zijn.

UitvoeringIntens EDC
Bouwjaar2020
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 3 september 2020

Forum Captur: Slechtste wagen dat ik gekocht heb

Boordcomputer die veel tilt slaat (gegevens verdwenen, instellingen telkens opnieuw moet invoeren, berichten in geheugen na aanpassen blijft op scherm verschijnen, rijstrook assistentie werkt niet naar behoren).

Forum onderhoud (onbekende dealer): Vinden problemen niet moet binnen, maar heb dit nog niet gedaan.

Uitvoering
Bouwjaar2020
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Marc. Wittevrongel1, datum: 17 september 2020

Antwoord: Wij zijn dus de enige niet met al die problemen. Wij hebben hem van begin juni. Regelmatig wordt het dashboard gereset (wij hebben tot op heden nog geen enkele keer de tank leeg gereden en kunnen zien wat het gemiddeld verbruik was wegens al die resets), storing in snelheidsbegrenzer / cruisecontrol (soms loopt het toerental op naar 3 of 4 toeren zonder dat de auto sneller gaat rijden), problemen met de automaat. Airco die niet werkt zoals het moet (bij warm weer kan ik beter de ramen openzetten ipv de airo te gebruiken).

Telkens hetzelfde verhaal dat dit voornamelijk software problemen zijn, maar dat de nieuwe software nog niet is vrijgegeven (inmiddels op een ander forum gelezen dat de nieuwe software blijkbaar nog erger is).

 
Reactie van: Henricus. Teuwen, datum: 19 januari 2021

Antwoord: Hebt u een automatische of een manuele airco?
Bent u tevreden van de motor en het rijconfort?
Op deze zaken geldt toch een garantie van jaar?

 
Reactie van: Jsjanscheppers, datum: 21 april 2021

Antwoord: Hier ook een nieuwe Captur met batterij kuren. 75 km gereden op een dag en de computer zegt batterij zwak, gelieve de motor te starten! Garage zegt meer kilometers rijden.

Batterij is gewoon veel te zwak voor al die electronica. Dit betreft een 0.9 TCE met een 60 amp batterij.

Garage doet er niets mee! Dit zal de laatste Renault zijn...

 
Reactie van: Nancyadams, datum: 21 november 2021

Antwoord: Als de wagen van in het begin deze problemen geeft kan je je koopcontract verbreken. Ik heb donderdag een afspraak bij mijn garage en ik ga dit zo doen. Wagen is onbetrouwbaar - onvoorspelbaar.

  

Op zoek naar meer Renault Captur?

Bezoek ook het forum in:


 
 

Info

Technische fiche