16 april 2011
 

Peugeot SxC

Peugeot toont SxC Concept car

Autozine
16 april 2011 | De Peugeot SxC conceptcar wordt onthuld op het autosalon van Shanghai en toont de internationale ambities van Peugeot. Het merk gaat er naar eigen zeggen prat op zich te willen aanpassen aan de specifieke verwachtingen van verschillende markten, met als rode draad de combinatie tussen ecologie en echt rijplezier.
Info

In 2010 sloeg Peugeot een nieuwe stijlrichting in. Het merk toonde die nieuwe aanpak in verschillende concept cars zoals de SR1 (GT roadster), de BB1 (een 2,5 m lang stadsautootje met plaats voor vier personen), de EX1 (een exclusieve, 100% elektrische tweezits roadster die in Frankrijk en China verschillende acceleratierecords op zijn naam schreef) en de HR1 (een vernieuwende, hoogst originele stads-crossover).

Peugeot

Voor het salon van Shanghai gingen de designers op zoek naar een nieuw segment, dat met name op de Chinese markt veel bijval geniet: de luxe crossover. De SxC (voor 'Shanghai crossover Concept') gebruikt overduidelijk een aantal basiskenmerken van de SUV (robuuste look, hoge zitpositie, stevige structuur…) maar combineert ze meteen met de modernste trekjes van de luxe berlines (strakke en tijdloze styling, een heel eigentijdse look).

Peugeot

Het internationale team van Peugeot designers in het in Shanghai gevestigde China Tech Center tekenden voor de uiteindelijke look van de auto. De lijnen onderstrepen zijn atletische, gespierde voorkomen. Elke detail werd specifiek ontworpen om te passen op een grote, volumineuze auto (4,87 m lang, 1,61 m hoog en 2,035 m breed).

Peugeot

Vooraan zijn de nieuwe stijlkenmerken van Peugeot duidelijk aanwezig. Het zwevende radiatorrooster, de strak gelijnde koplampen en de trotse, nieuwe leeuw op de motorkap. Finishing touch aan de voorkant zijn de ledkoplampen met een unieke look.

Peugeot

Overal op de SxC zijn hoogtechnologische details terug te binden. Zo bieden de achteruitkijkspiegels plaats aan camera's, zijn de origineel getekende dakstangen meteen ook raamlijsten en wordt er overal gebruik gemaakt van geborsteld aluminium voor een exclusieve look. De royaal bemeten 22 duims velgen benadrukken het robuuste karakter van de auto en zorgen voor het nodige evenwicht in de proporties.

Peugeot

De SxC maakt gebruik van de HYbrid4-technologie, met een verbrandingsmotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor op de achterwielen. Deze vorm van hybride aandrijving maakt vierwielaandrijving mogelijk, voor extra veiligheid en grip in de moeilijkste omstandigheden. Maar tegelijk kan aan lage snelheden ook zuiver elektrisch, zonder enig lawaai of uitstoot, worden gereden.

Onder de motorkap bevindt zich een 1.6 THP benzinemotor die 218 pk levert. Samen met een 95 pk sterke elektromotor levert het geheel hier een gecombineerd vermogen van 313 pk en een gemiddeld normverbruik van 5,8 l/100 km (goed voor een CO2-uitstoot van amper 143 g/km).

Peugeot introduceert 2008Peugeot introduceert 2008
7 januari 2013
Laura Beyne ontvangt Peugeot 207 CCLaura Beyne ontvangt Peugeot 207 CC
11 mei 2012
Peugeot introducert RCZ RaidillonPeugeot introducert RCZ Raidillon
3 mei 2012
Raidillon maakt Peugeot RCZ horlogeRaidillon maakt Peugeot RCZ horloge
29 juli 2011