5 januari 2016
Nieuws

Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer is milieuvriendelijkste monovolume

5 januari 2016 - Opel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG ecoFLEX is opnieuw de milieuvriendelijkste monovolume. Voor de vierde keer op rij hebben het milieu-instituut ├ľkotrend en het vakblad Auto Test het model op aardgas uitgeroepen tot 'Auto Test Groene Winnaar' in zijn segment. De veelzijdige wagen met maximum zeven plaatsen behaalt de eerste plaats binnen zijn klasse met onder de motorkap deemissiearme 1.6 Turbo CNG ecoFLEX-turbomotor. CNG (Compressed Natural Gas, gecomprimeerd aardgas) zorgt voor een bijzonder zuivere verbranding in de viercilindermotor van Opel.
Ik wil van mijn auto af

Met een verbruik van 4,7 kilogram (7,2 m3) hoogwaardig aardgas per 100 kilometer in de gecombineerde cyclus, stoot de 110 kW/150 pk sterke Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG ecoFLEX maar 129 g/km CO2 uit, wat de auto in Duitsland energielabel A oplevert.

Opel Zafira Tourer

Opel is een erkend pionier in het stimuleren van alternatieve aandrijftechnieken. Reeds in 2001 lanceerde de autofabrikant zijn eerste voertuigconcept op CNG met de monovalentplus-technologie. Opels ecoFLEX-motoren op CNG zijn geoptimaliseerd voor aardgas, biogas of een combinatie van beide, maar rijden ook op benzine. CNG en biogas kosten aanzienlijk minder dan benzine of diesel en zijn goedkoper dan LPG als het op afgelegde kilometers aankomt. Goede reden voor vele klanten om over te schakelen op deze natuurlijke brandstoffen.

In Duitsland gelden er tot eind 2018 fiscale voordelen voor het gebruik van aardgas als brandstof. Daarmee erkent de overheid het milieuvriendelijke karakter van voertuigen op aardgas, die 25 procent minder CO2 uitstoten, tot 80 procent minder stikstof en helemaal geen benzeen en roetdeeltjes. Wanneer enkel biogas wordt gebruikt als brandstof, is de ecologische voetafdruk van de auto nagenoeg nul.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be