1 september 2005
 

Opel

Vier wereldprimeurs bij Opel tijdens IAA

Autozine
1 september 2005 | Op de 61ste IAA vstelt Opel vier wereldpremieres en tal van productinnovaties voor. Opel verwacht dat de Astra TwinTop coupe-cabrio heel wat aandacht zal trekken op de stand in Hal 8. Het publiek zal ook een eerste blik kunnen werpen op de OPC-varianten die vanaf november in de showroom zullen staan: de vijfdeurs Vectra en Vectra Stationwagon met een V6 benzinemotor. De verbeterde nieuwe versies van de Vectra en Signum staan eveneens in de spotlight. De vierde premiere is de nieuwe Zafira 1.6 CNG die wordt aangedreven door een aardgasmotor.
MeFirst
Info

De bovengenoemde wereldpremieres op de IAA worden nog aangevuld door een reeks andere Opel-hoogtepunten, zoals de Tigra TwinTop Linea Rossa. Deze beperkte reeks (1.500 stuks) is verkrijgbaar in de carrosseriekleuren Metro en Star Silver met een opvallend karmijnrood lederen interieur.

Opel

Bovenop de innovaties biedt Opel de bezoeker van de IAA ook een uitgebreid overzicht van de huidige modellen, motoren en technologien. Hier zijn het de Astra en de onlangs gelanceerde tweede Zafira-generatie die de aandacht zullen trekken. De Astra is verkrijgbaar als vijfdeurs, Stationwagon en GTC. Sinds de lancering in maart 2004 rolden er al meer dan 500.000 exemplaren van deze bestseller van de band in Europa.

De 4.480 m2 grote Opel-stand in Hal 8 werd ontworpen volgens het Heaven on Earth concept en zorgt voor een speciaal accent met zijn creatieve design. Hemelsblauwe stoffen strepen zweven over de lichtbruine parketvloer. Ze verdelen de stand in verschillende ruimtes en accentueren tegelijk de vormen van de ruim 40 tentoongestelde voertuigen. De pijlers van Hal 8 worden omgevormd tot felgele merkzuilen. Het centrale gedeelte wordt omgeven door een scherm en zet het premieremodel van de Astra TwinTop op een rond, glinsterend zilveren platform met indrukwekkende fonteinen. Belangrijke gegevens over de auto's worden weergegeven op talloze schermen en zijn te verkrijgen aan de diverse themabalies en de centrale servicedesk.

Opel
Ik wil van mijn auto af
Opel geeft eerste beelden Corsa GSi vrijOpel geeft eerste beelden Corsa GSi vrij
21 maart 2018
100.000 orders voor Opel Crossland X100.000 orders voor Opel Crossland X
13 maart 2018
Opel versterkt internationale activiteitOpel versterkt internationale activiteit
12 maart 2018
Opel introduceert Combo Tour 2018Opel introduceert Combo Tour 2018
19 februari 2018