14 mei 2012

Opel

Modernisering van Opel start met 1.6 Turbo generatie

14 mei 2012 - Opel is zijn motorengamma ingrijpend aan het vernieuwen. Drie volledig nieuwe benzine- en dieselfamilies vervangen daarbij het merendeel van het huidige aanbod. Opel wil hiermee een toonaangevende rol spelen; niet alleen op het vlak van het brandstofverbruik en de uitstoot, maar ook op het vlak van het specifieke koppel en de beperking van het geluid.
Ik wil van mijn auto af

De eerste nieuwe motor die in dit kader wordt geïntroduceerd, is een 1.598 cc grote viercilinder direct ingespoten benzinemotor met turbocompressor en Start/Stop-technologie. De nieuwe SIDI ('spark ignition direct injection') ECOTEC-motor zal in meerdere vermogensversies en voor verschillende modellen verkrijgbaar zijn. De productie start in de herfst van 2012 in de fabriek te Szentgotthardt (Hongarije).

Opel

Bij de ontwikkeling van deze motor stonden een soepel acceleratievermogen, een sterke trekkracht, lage geluidsniveaus en een laag brandstofverbruik bovenaan de prioriteitenlijst. Het nadruk werd daarbij op het koppel gelegd; de ingenieurs slaagden erin om 187,5Nm per liter cilinderinhoud te halen – een mijlpaal voor benzinemotoren die in grote volumes worden geproduceerd. Het maximumkoppel loopt op tot 300 Nm en is al bij 1.700t/min beschikbaar. Het piekvermogen van 200 pk wordt bij 4.700 t/min bereikt. In vergelijking met de vorige 1,6-liter benzinemotor met turbocompressor werden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 13 procent verlaagd.

De eerste benzinemotor van Opel met directe injectietechnologie, een 114kW/155pk sterke '2.2 ECOTEC direct', maakte zijn debuut in de Opel Signum en Vectra in 2003, gevolgd door de Zafira. In 2007 bood de GT de eerste direct ingespoten benzinemotor met turbocompressor van Opel aan: een 2,0-liter met 194kW/264 pk. Een jaar later werd deze motor in de Insignia geïntroduceerd en is nu in het vlaggenschip van Opel in twee varianten beschikbaar: met 162kW/220pk en met 184kW/250pk. De nieuwe Astra OPC zal door de meest recente versie van deze motor worden aangedreven en levert een vermogen van 206 kW/280 pk.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be