13 maart 2018
Nieuws

Opel Crossland X

100.000 orders voor Opel Crossland X

13 maart 2018 - Nog maar een jaar op de markt en nu al een bestseller: 100.000 klanten in Europa hebben voor de Opel Crossland X gekozen. De Crossland X was het eerste gezamenlijke project van Groupe PSA en Opel sinds de bedrijven in 2012 samen begonnen te werken. Hij deelt zijn voertuigarchitectuur met die van de Citro├źn C3 Aircross, en beide auto's worden geproduceerd in de fabriek van Opel in het Spaanse Zaragoza.
Ik wil van mijn auto af

"Met technologieën die kenmerkend zijn voor Opel, zoals ergonomische voorzetels met AGR-label - uniek in dit marktsegment - speelt de Crossland X een sleutelrol in ons huidige productoffensief", zegt Peter Küspert, Managing Director Sales & Marketing, Opel Automobile GmbH. "In 2018 zal hij samen met de andere leden van de Opel Xfamilie, Mokka X en Grandland X, voor het eerst tijdens een volledig kalenderjaar verkrijgbaar zijn, en zo een belangrijke bijdrage leveren aan onze groei."

Opel Crossland X

De Crossland X biedt een groot aantal rijhulpsystemen, zoals een waarschuwing voor slaperigheid bij de bestuurder (Driver Drowsiness Alert) en voor het ongewild afwijken van de rijstrook (Lane Departure Warning), een aanrijdingswaarschuwing vooraan (Forward Collision Alert) met voetgangersdetectie en autonome noodrem (Autonomous Emergency Braking), hoogtechnologische integrale ledkoplampen, een panoramische achteruitrijcamera met een hoek van 180 graden en een dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert).

De auto wordt aangedreven door verschillende diesel- en benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,2 tot 1,6 liter en vermogens tussen 60 KW/81 pk en 96 kW/130 pk (officieel brandstofverbruik in overeenstemming met de New European Driving Cycle: in de stad 6,5-4,1Met banden met lage rolweerstand. l/100 km, buiten de stad 4,8-3,31 l/100 km, gecombineerd 5,4-3,61 l/100 km; 123-931 g/km CO2). Zij worden gecombineerd met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of met een automatische zesversnellingsbak.

De Crossland X is de derde telg van de Opel X-familie van SUV's, naast de Mokka X en de grotere Grandland X uit de compacte klasse. De X-familie wint voortdurend aan populariteit.

WijKopenAutos.be