21 maart 2018
Nieuws

Opel Corsa GSi

Opel geeft eerste beelden Corsa GSi vrij

21 maart 2018 - Opel geeft de eerste beelden van de nieuwe Corsa GSi vrij. Deze sportwagen is volgens de fabrikant een bochtenspecialist, dankzij zijn sportchassis dat afgesteld werd op de Nürburgring Nordschleife. Het buitendesign van de Corsa GSi laat er geen twijfel over bestaan: dit is een rasechte atleet die ook in het dagelijks verkeer efficiënt is.
Ik wil van mijn auto af

"We zetten onze lange GSi-traditie voort met de nieuwe Corsa GSi. Al vanaf de eerste Corsa was er een bijzonder sportieve variant, tegenwoordig een gewilde youngtimer. Onze meest recente atleet zal met zijn OPC-sportchassis nieuwe normen stellen in het segment," aldus Peter Küspert, Opel Managing Director Sales & Marketing.

Opel Corsa (2014 - 2019)

Zijn design is kenmerkend: grote luchtinlaten, sculpturale motorkap, opvallende achterspoiler en nauwkeurig gemodelleerde zijdrempellijsten. Vooraan is de wat uitdagende Opel GSi-voorpartij gekenmerkt door de grote grille met honingraatmotief en de centrale Opel-bliksem, gedragen door twee vleugels, en vallen de zijspiegelbehuizingen in sportieve koolstof-look onmiddellijk op. De grote met chroom omringde designelementen die horizontaal verbonden zijn met zwarte dwarsstukken vooraan en de zwarte dwarsbalk op de motorkap ondersteunen de indruk dat deze atleet stevig aan de weg kleeft. Het krachtige design valt ook op wanneer men de auto van achteren bekijkt. De opvallende spoiler op de rand van het dak zorgt voor extra neerwaartse druk, en de sportieve, verchroomde uitlaatpijp zit vervat in het opvallende ontwerp van de achterschort in carrosseriekleur.

Maar ook in het interieur straalt de Corsa GSi sportiviteit uit. De bestuurder neemt plaats op de optionele sportzetel van Recaro en legt de handen op het sportstuur. De auto wordt in versnelling gezet met de leren versnellingspook en met de voet op het aluminium sportpedaal gaat de rit van start. De Corsa GSi straalt ook pure precisie uit: het sportchassis, al bekend van de OPC-versie, en de remmen met rode remzadels, zorgen voor atletische nauwkeurigheid, uitstekend rijgedrag en korte remafstanden, ook in combinatie met de optionele 18-inch lichtmetalen velgen.

Opel Corsa (2014 - 2019)
WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be