20 oktober 2021

Reacties Opel Corsa (2006 - 2014)

Reacties van eigenaars

  

, datum: 27 februari 2021

Forum Corsa : Opel Corsa D modeljaar 2011 (bouwjaar 12/2010), 1.4 automaat benzine. Vijf jaar particulier geleden aangekocht van de eerste eigenaar. De eerste paar jaren toen we de auto in het bezit hadden, verliepen naar tevredenheid. Genoeg vermogen en comfort, meer dan ruim genoeg voor onze noden en om dat wat bij te spekken voor de enkele keer dit nodig was, werd de Corsa voorzien van afneembare trekhaak en dakdragers.

In 2016 liet de auto ons een eerste keer staan door een lekkende oliedruksensor. Ironisch gezien lekte de olie weg langs de druksensor, waardoor deze door het lek de olie niet op de vereiste druk kon houden. In november 2020 gaf de bobine de geest. Toen we de wagen na dit herstel ophaalden en ermee thuis kwamen, bleek het koelwater uit het expansievat te spuiten. Lekke koppakking. Bij de door de eerste eigenaar meegeleverde documentatie bleek dat de wagen al eens binnen de fabrieksgarantie-periode een lekke koppakking had gehad. De wagen wordt rustig en normaal gereden, korte- en lange afstanden afgewisseld, nooit koud in toeren gejaagd.. maar toch: twee lekke koppakkingen binnen acht jaar, hallo?

Sinds de wagen terug is na dit laatste herstel, dienden we al vijf maal terug te keren wegens een ander aanhoudend probleem: het toerental schommelt in stationair, de motor slaat hierbij soms af en regelmatig verschijnt het motormanagement-lampje waarbij de motor in noodloop gaat. Hierbij blijkt een vaak terugkerende foutcode te wijzen op de inlaat nokkenassensor. Ondanks vervangen, blijven de problemen echter aanhouden. Inmiddels gaf de wagen er tussendoor al eens helemaal de brui aan en diende de wegenwacht ons op weg te helpen. Inmiddels wordt meer en meer vermoedt dat de boordcomputer mogelijk defect is. En dit, voor een wagen van 8 jaar oud met 75.000 km op de teller. Bravo Opel. Dit werd mijn laatste exemplaar van dit merk.

UitvoeringEnjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit5 jaar
KM-stand75.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 24 juli 2020

Forum Corsa : Ik heb mij in oktober 2017 een Opel Corsa D 1.4 Cosmo met 90 pk gouden lak en sportvelgen aangekocht en het was echt een prachtige wagen. Was alsof hij net nieuw was en het eerste jaar heb ik echt van deze auto genoten. Plus een leuke tip: als je er een sportluchtfilter opzet, klinkt de motor bij het optrekken zeer sportief.

Maar na het eerste jaar begon het. De motor begon ineens van alle kanten olie te lekken en dat kostte mij ongeveer 100 euro. Viel nog goed mee, maar dan 2 maand later begon ik tijdens het rijden een licht gebonk te voelen rechts voor. Dus terug naar de garage daar hebben ze 2 nieuwe stabilisatorstangen gestoken. Dat was ongeveer 50 euro. Maar toen ik mijn auto terugkreeg was het gebonk er nog steeds, maar het was toen nog niet zo erg. Dus bleef ik zo maar doorrijden tot ongeveer een half jaar later was het zo erg dat de mensen buiten het gebonk konden horen en de hele auto bonkte mee. Dus ben ik maar terug gegaan naar de garage en daar hebben ze dan 2 nieuwe wielagers gestoken en dat koste me 160 euro. En toen ik mijn auto terug kreeg was ik zo blij want het gebonk was weg. Maar twee weken later begon het terug dan ben ik terug moeten gaan en 2 nieuwe schokdempers moeten plaatsen en dat koste 120 euro. Maar dat hielp niks en toen ging ineens mijn sleutel stuk en dat koste mij 160 euro !?!? en toen hebben ze mijn aandrijfassen vervangen, want die vielen bijna uit elkaar en koste 180 euro. En eindelijk was het over.

Nu heb ik een tijdje eindelijk terug kunnen genieten van mijn auto tot de ABS het niet meer doet en in de garage vinden ze de fout niet, dus rij ik nu rond zonder ABS. En ik begin nu te merken dat ik veel speling heb in mijn stuur en de auto voelt niet stabiel aan dus ben al bang wat dat mij gaat kosten en toch na al die tegenslag rijd ik graag met die auto.

Uitvoering1.4 Benzine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand165.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 11 september 2019

Forum Corsa : Na net geen 9 jaar heeft hij me voor de eerste keer in de steek gelaten: EGR klep stuk. 630 euro betaald om die te vervangen en het spruitstuk te reinigen.

Nu zijn we 2 jaar later, 25 000 km verder en heb ik terug hetzelfde probleem. Ruitenwisser motor die soms doorslaat deze is in 2006 al eens vervangen maar hij doet het terug. make up spiegel die eruit valt. Het rubber begint van het stuur af te bladeren.

Tijdens het vorig onderhoud zijn de remschijven en blokjes vervangen. Nu begint de auto te piepen wanneer ik lichtjes naar links draai en wanneer ik rem. Heb is jarenlang een zuinige betrouwbare auto, maar nu na bijna 150 000 km wordt het een bodemloze geldput.

Uitvoering1,3 CDTi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2008
In bezit11 jaar
KM-stand148.000 km
VerdelerN.V. Galle

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 16 juli 2016

Forum Corsa : De positieve punt van de Corsa is "de blikvanger" mooie auto om te zien. Maar de respons van de gas pedaal is zeer traag, dat geeft een onveilig gevoel bij inhaling. Schurende geluiden bij het remmen, de constructie van de abitakel kon beter, de handschoen kast is zeer zwakke, houdt zijn stand niet goed. In kort de wagen heeft alleen een mooie model, de vermorgen is niet beschikkebaar, zeer traag.

Uitvoering1.2i
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor4
  
  

, datum: 25 maart 2014

Forum Corsa : Vorig jaar een zeer erg olielek gehad. De olie vloog door mijn ventilatie de auto binnen. Overal olie, dus alles eruit. Kosten: 1500 euro. Wagen 4 jaar oud, mijn spiegeltjes vielen dit jaar aan beide kanten gewoon uit onze zonneklepjes op onze schoot. Niks garantie, nog nooit meegemaakt zegt de garage. Nu, 2weken na onderhoud en 2 nieuwe voorbandjes een foutmelding in het besturingssysteem. Morgen weer garage binnen. Ik ben benieuwd naar de kosten. Garantie? nooit van gehoord...


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 11 februari 2014

Forum Corsa : Regelmatig goed doorrijden op autostrade voor reinigen van roetfilter.

Uitvoering1.3 Tdi Ecoflex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand18.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 10 januari 2014

Forum Corsa : Deze Opel Corsa is fantastich. Zuinig in het verbruik. Mooi afgewerkt. Zeer mooie en degelijk afgewerkte auto. Kijk of de garage betrouwbaar is, dit is zeer belanrijk bij iedere aankoop de service. De klant vriendelijk de uitleg van de verkoper. Prijs kwaliteit de voor en na delen en wat zeer belangrijk is voor tweede hands de km stand. Daar wordt nog al mee gefoetelt vraag de carpas daar staan alle gegevens van de auto op is deze er niet bij zeker overwegen deze moet altijd bij de auto zijn.

Forum onderhoud (onbekende dealer): Niks over te klagen
maar een ding alles word duirder
maar ze zegen wel klaar en duidelijk watze er aangedaan hebben en ook de rede waarom ze he gedaan hebben maar het grote pluspunt is ze zullen nooit iets vervangen zonder je te contacteren en te overlegen

UitvoeringExstensa 1.3
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand98.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
 
 1 

Toyota Yaris Toyota Yaris
★★★★☆
Hyundai i20 Hyundai i20
★★★☆☆
Dacia Sandero Dacia Sandero
★★★☆☆
Audi A1 Audi A1
★★★☆☆
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs