28 februari 2012
Opel Ampera
Nieuws

Opel Ampera

Opel start leveringen Ampera

28 februari 2012 - Opel is gestart met de leveringen van zijn elektrische Ampera. De eerste elektrische Opel Ampera's met hun revolutionaire technologie om de autonomie uit te breiden ('range extender') zijn intussen aan de klanten geleverd. In Europa komt het aantal bestellingen in de buurt van 6.000 exemplaren. De markten waar het grootste aantal bestellingen tot nog toe werden genoteerd, zijn de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Ik wil van mijn auto af

"Onze eerste leveringen verlopen vlot", aldus Enno Fuchs, de e-mobility launch director van Opel. "En ik kan met veel genoegen bevestigen dat onze verkoopdoelstellingen van 10.000 exemplaren voor 2012 binnen bereik liggen. We zijn heel blij dat onze Europese klanten thans met onze revolutionaire Ampera kunnen rijden".

Opel Ampera

De meeste klanten van de Ampera hadden eerder auto's van de premiummerken en schakelen nu over naar Ampera en Opel, omdat zij bij de eersten willen zijn die deze geavanceerde technologie gebruiken.

De meeste Ampera-klanten zijn tot nog toe fleetklanten en bedrijven. Fleetklanten zijn meestal grote leasingbedrijven die al een aantal Ampera's hebben besteld voor hun wagenpark. Hierbij vinden we een aantal grote namen terug, zoals Lease Plan, ALD en Europcar. Daarnaast plaatsten een aantal grote wereldwijd actieve ondernemingen orders voor de Ampera, waardoor ze het belang van milieubewustzijn illustreren.

De wielen van de Ampera worden continu elektrisch aangedreven. Een lithium-ion batterijpakket van 16 kWh voedt een 111 kW/150 pk sterke elektrische aandrijfeenheid en laat na een volledige laadbeurt een gemiddeld rijbereik toe van 40 tot 80 km, puur op elektriciteit en zonder uitstoot – afhankelijk van het terrein, de rijtechniek en de temperatuur. Zodra de batterij zijn minimale laadtoestand bereikt, start automatisch de benzinemotor die een generator aandrijft die op zijn beurt de elektrische eenheid voedt. Ditvergroot de actieradius tot ruim 500 km zonder te moeten stoppen bij een tankstation.

Opel Ampera

Op de weg biedt het Voltec elektrische aandrijfsysteem van de Ampera een onmiddellijk koppel van 370 Nm, waarmee de auto in ongeveer 9 seconden vanuit stilstand naar 100km/u kan accelereren en waarmee hij een topsnelheid van 161 km/u haalt.

Dankzij de praktische technologie om het rijbereik uit te breiden, dienen bestuurders zich niet ongerust te maken dat ze onderweg zullen 'stranden' ten gevolge van een lege batterij.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be