31 augustus 2015

Nissan NP300

Nissan introduceert NP300 Navara

31 augustus 2015 - Nissan introduceert de geheel nieuwe NP300 Navara. Hij profiteert van Nissans ervaring in het Crossover-segment en combineert die eigenschappen met ruim tachtig jaar kennis op het gebied van pick-ups. Nissan richtte zich bij de ontwikkeling van de nieuwe NP300 Navara op meer comfort en verfijning, met behoud van off-road capaciteiten, duurzaamheid en hoog laadvermogen.
Ik wil van mijn auto af

Het model is op alle fronten vernieuwd, met een ijzersterk en robuust chassis dat op een groot aantal punten is gewijzigd voor betere rijeigenschappen. Met hetzelfde DNA als de crossover-modellen van Nissan, zoals de QASHQAI en X-TRAIL, profiteert de NP300 Navara van een comfortabel interieur met de typische stijl en moderne kenmerken van een personenauto. Bovendien geeft Nissan met een garantietermijn van 5 jaar/160.000 km een duidelijk signaal op het gebied van vertrouwen en zekerheid.

Nissan

Een van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe NP300 Navara is dat hij rijdt als een typische crossover. Om dat te bewerkstelligen zonder de off-road kwaliteiten te beïnvloeden, ontwierp Nissan een nieuwe vijf-link achterwielophanging voor de Double Cab-versie. Het comfort en stuurgedrag is daarmee aanzienlijk verbeterd, terwijl de ophanging 20 kilo minder weegt dan het bladveersysteem van de vorige generatie. De King Cab-versie is voorzien van grondig vernieuwde bladveren die niet alleen zeven kilo lichter zijn dan voorheen, maar ook de achterste vrijloophoek met 3,1 procent verbeteren en rijgeluiden reduceren.

Geheel in lijn met Nissans passie om te innoveren, is de nieuwe NP300 Navara voorzien van een reeks nieuwe technieken. In het segment dat traditioneel niet voorop loopt op het gebied van de nieuwste comfort- en veiligheidsvoorzieningen, introduceert Nissan de Around View Monitor en Forward Emergency Braking (FEB). Daarmee is de NP300 Navara uniek in zijn klasse. Andere voorzieningen zijn cruise control, Hill Descent Control (HDC) en Hill Start Assist (HSA). Ook Keyless Entry, achteruitrijcamera en parkeersensoren zijn leverbaar.

In het nieuwe interieur is ieder element ontworpen voor een ‘first class ride'. Er is geïnvesteerd in kwaliteit, ruimte en praktische bruikbaarheid voor bestuurder en passagiers. Het dashboard is geheel nieuw ontworpen. Het ontwerp creëert meer ruimte voorin, terwijl de voorste stoelen zijn vernieuwd voor een betere ergonomie en ondersteuning. De NP300 Navara is voorzien van dual zone climate control, evenals verbeterde ventilatie en zetels voor passagiers achterin in het geval van de Double Cab.

Nissan levert de NP300 Navara met een nieuw ontwikkelde 2.3 dCi dieselmotor die 24 procent zuiniger is dan die van de vorige generatie. Behalve de versie met 160 pk (118 kW) is er ook een twinturbovariant met een vermogen van 190 pk (140 kW). Het model is naar wens verkrijgbaar met een handbediende zesbak of een zeventrapsautomaat (alleen op de Double Cab-uitvoeringen). Tevens is er keuze uit 2WD of 4WD met off-road capaciteiten.

WijKopenAutos.be