7 mei 2020

Nissan

Nissan introduceert e-NV200 XL Voltia

7 mei 2020 - Nissan verbreedt de diversiteit van de e-NV200-familie met de introductie van de e-NV200 XL Voltia. Deze elektrisch aangedreven bestelwagen is bij uitstek bedoeld voor zogeheten 'last-mile delivery' in steden. De laadinhoud van 8 m3 is maar liefst 90% groter dan die van de reguliere e-NV200.De Nissan e-NV200 XL Voltia wordt geleverd in heel Europa.
Ik wil van mijn auto af

De Nissan e-NV200 XL Voltia is gebaseerd op de populaire bestelwagenvariant van de e-NV200, die al in tientallen Europese steden last-mile delivery-werkzaamheden verricht. De XL Voltia-uitvoering bouwt voort op de kwaliteiten van de e-NV200 en biedt een compacte carrosserie en een aanzienlijk grotere laadinhoud. De e-NV200 XL Voltia stelt bedrijven in staat om met minder ritten meer bezorgingen te doen. Dit zorgt ook voor een tijd- en kostenbesparing en ontlasting van het stedelijke wegennet.

Nissan

Het nieuwste lid van de Nissan e-NV200-familie is ontworpen met een focus op veelzijdigheid en bruikbaarheid. Door een langgerekte laadruimte te combineren met een verhoogd dak kunnen chauffeurs met de 8 m3 grote bestelwagen gemakkelijk in- en uitladen. Er is voldoende stahoogte, zodat het comfort tijdens de werkzaamheden gegarandeerd is. Daarnaast is ook een optimale wendbaarheid in krappe ruimten door de geoptimaliseerde draaicirkel gewaarborgd.

De Nissan e-NV200 XL Voltia maakt gebruik van de technologie van de beproefde, elektrische aandrijflijn van de Nissan LEAF. De bedrijfswagen is uitgerust met een 40 kWh lithium-ion batterij en een on-board CHAdeMO-lader voor DC-snelladen. Dat maakt van de e-NV200 XL Voltia de perfecte oplossing voor flexibele stedelijke leveringen.

Slimme technologie voor energiemanagement maximaliseert de actieradius. De zogeheten B-modus versterkt de vertraging als de bestuurder het motorpedaal loslaat, zodat het regeneratieve remsysteem tijdens het afremmen extra energie terugwint. De ECO-modus beperkt het vermogen van de elektromotor om energie te besparen. Als de B- en ECO-modus met elkaar samenwerken, kan de gebruiker nog meer emissievrije kilometers afleggen.

De Nissan e-NV200 is sinds de introductie in 2014 uitgegroeid tot een populaire keuze voor last-mile delivery. Er zijn tot op heden al 42.000 exemplaren geproduceerd, waarvan 10.000 in Europa in 2019. De e-NV200 levert hiermee een bijdrage aan de inzet van Nissan om stedelijke emissies door commerciële activiteiten te verminderen.

WijKopenAutos.be