2 juni 2022
Nissan Juke
Nieuws

Nissan Juke

Nissan JUKE Hybrid nu te bestellen

2 juni 2022 - De elektrificatie van het Nissan-gamma gaat verder met de aanstaande lancering van de iconische Nissan JUKE urban cross-over, uitgerust met een hybride aandrijflijn van de volgende generatie. De dealers staan per direct klaar om bestellingen van klanten op te nemen. De prijzen beginnen bij 31.750 euro.
Ik wil van mijn auto af

De hybride aandrijflijn van de Nissan JUKE bestaat uit een nieuwe 1,6-liter verbrandingsmotor met een vermogen van 69 kW (94 pk) en een koppel van 148 Nm. Aan de elektrische kant produceert de hoofdmotor 36 kW (49 pk) en een koppel van 205 Nm. Er is ook hoogspannings-startdynamo van 15 kW, een omvormer en een vloeistofgekoelde batterij van 1,2 kWh. De aandrijflijn biedt 25 procent meer vermogen dan de huidige Nissan JUKE met benzinemotor, met een verlaging van het brandstofverbruik tot 40 procent in de stadscyclus en tot 20 procent in de gecombineerde cyclus.

Nissan Juke

Het gemiddelde brandstofverbruik van de Nissan JUKE Hybrid wordt geschat op 5,0-5,2 liter per 100 km, terwijl de CO2-uitstoot varieert van 114-117 g per km (afhankelijk van de specificaties, zijn de cijfers voor brandstofverbruik en uitstoot schattingen in afwachting van de definitieve homologatie).

De sleutel is de 'multi-mode' transmissie met lage wrijving, die een optimaal gebruik van het vermogen mogelijk maakt, of het nu elektrisch, op benzine of gecombineerd is. Zo kan de auto in 100 % elektrische modus worden gestart tot een snelheid van 55 km/u. De versnellingsbak is gebaseerd op racetechnologie en brengt het vermogen van de verbrandings-, elektrische of gecombineerde motor op een soepele en efficiënte manier over naar de wielen.

De Nissan JUKE Hybrid is uitgerust met het 'e-Pedal Step'-systeem waarmee de auto kan worden bestuurd met alleen het gaspedaal, als de bestuurder deze mogelijkheid inschakelt tenminste. Wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt, wordt er licht geremd (tot 0,15 g) en daalt de snelheid van de Juke tot ongeveer 5 km/u.

De bestellingen gaan vandaag van start bij de Belgische dealers: de nieuwe Nissan JUKE's worden vanaf september 2022 geleverd.

Prijzen (incl. btw):

  • N-CONNECTA € 31.750
  • N-DESIGN € 33.550
  • TEKNA € 33.750
WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be