17 januari 2018

TRAXIO

TRAXIO opent allesovermobiliteit.be

17 januari 2018 - Mobiliteitsorganisatie TRAXIO stelt op het autosalon binnen #weareMobility een nieuw online informatieplatform voor aan het grote publiek. Op allesovermobiliteit.be kunnen automobilisten, motorrijders en fietsers al hun vragen over mobiliteit en verschillende vervoersmiddelen beantwoord zien. TRAXIO wil zo de informatiestroom van het internet tegengaan en consumenten één centraal aanspreekpunt geven voor al wie op zoek is naar informatieregelgeving, administratie, tips & advies over aankoop nieuw of occasievoertuig (auto-moto-(E-)fiets, elektrisch, hybride, CNG (vul- en laadstations), onderhoud, herstelling, keuring, huur, leasen, delen van auto-moto-fiets, elektrische voortbewegingstoestellen, mobiliteitsbudget of -kaart, mobiliteitsdiensten zoals Mobility as a Service enz.

TRAXIO wil met allesovermobiliteit.be tegemoetkomen aan wat ze zelf de nieuwe multimodale mobiliteit van morgen noemt. "Mobiliteit draait al lang niet meer enkel rond auto's maar slimme mobiliteit organiseert zich binnen slimme steden en gemeenten (Smart City)", "Mobiliteit is alles over auto's, alles over fietsen en alles over moto's en mobiliteitsdiensten. En als mobiliteitsorganisatie moeten we dat durven erkennen."

Mobiliteit als maatschappelijke uitdaging (infrastructuur, sturing digitale auto- & verkeersdata, luchtkwaliteit, fileleed, verkeerveiligheid, sturende fiscaliteit, woon-werkverkeer, einde fossiele-brandstofeconomie, ...) maakt de komende jaren een volledige transitie door die in eerste instantie de mobiliteitsprofessional raakt maar "Mobiliteit is niet meer enkel gereserveerd voor garagisten en specialisten. Iedereen krijgt ermee te maken. We merken meer en meer dat automobilisten, motorrijders, maar ook fietsers met vele soms specifieke vragen zitten waar ze op het internet vanuit niet altijd duidelijke bronnen, een massa aan niet-correcte, onvolledige of gedateerde informatie komen". Voor die mensen is allesovermobiliteit.be gemaakt.

Op allesovermobiliteit.be kan je een antwoord krijgen op veel gestelde of specifieke vragen over mobiliteit. Het online platform is voorlopig onderverdeeld in drie categorieën: alles over auto's, alles over moto's en alles over fietsen en kan verder uitgebouwd worden naar andere mobiliteitsaspecten. De vragen die je terugvindt op het platform bevatten alles van "Wat is een Car-Pass?" tot "Mag ik een gegraveerde fiets overkopen."