9 oktober 2009
 

Michelin

Start wereldwijde reclamecampagne Michelin

Autozine
9 oktober 2009 | Op 7 oktober 2009 heeft Michelin haar eerste wereldwijde reclamecampagne gelanceerd. De slogan van deze nieuwe campagne luidt: "De juiste band kan alles veranderen " en moet overal ter wereld in de media de voordelen van Michelin-banden illustreren. In reactie op de uitermate sterke concurrentie die er momenteel binnen de branche heerst, start Michelin een onconventionele wereldwijde campagne om consumenten de voordelen van haar banden uit te leggen.
Ik wil van mijn auto af
Info

De Michelin-banden beloven meer grip tijdens het remmen, hebben een langere levensduur en verbruiken minder brandstof. En dat allemaal tegelijkertijd! De campagne moet aantonen dat consumenten door de juiste bandenkeuze brandstof kunnen besparen, hun veiligheid kunnen vergroten en langer met hun banden vooruit kunnen.

Het merk heeft voor haar nieuwe advertentiecampagne een volledig geanimeerde wijze van presenteren gekozen. Daarin wordt een link gelegd met de sterke reclametraditie van Michelin; vooral met de krachtige posters uit de eerste helft van de 20e eeuw.

De campagne laat Bibendum, het Michelin-mannetje, zien in een geanimeerde wereld. Als een ambassadeur van Michelin schiet hij automobilisten te hulp bij problemen: hij vervangt hun kapotte banden door Michelin-banden die hij uit z'n eigen romp haalt. Zo kunnen ze blijven rijden.

Deze wereldwijde campagne begint in de Verenigde Staten en wordt vervolgens uitgerold over 55 landen; begin 2010 in Europa en Azië, en vervolgens Afrika, het Midden-Oosten, India en Zuid-Amerika. De start in de Verenigde Staten was op 7 oktober met Tv-spots, advertenties in bladen en op internet.

MeFirst
Toyota Highlander komt naar EuropaToyota Highlander komt naar Europa
11 mei 2020
Lexus introduceert UX 300e ElectricLexus introduceert UX 300e Electric
8 mei 2020
Nissan introduceert e-NV200 XL VoltiaNissan introduceert e-NV200 XL Voltia
7 mei 2020
Subaru BRZ als Final EditionSubaru BRZ als Final Edition
6 mei 2020