23 oktober 2009
Nieuws

Subaru Outback

Belangrijke onderscheiding voor Subaru's nieuwe Outback

23 oktober 2009 - Eén van de paradepaarden van Subaru, de gloednieuwe Subaru Outback, heeft in de Verenigde Staten een belangrijke onderscheiding gekregen. Het gezaghebbende tijdschrift Motor Trend kende de Outback de eervolle titel 'Sport Utility of the Year 2010' toe. En dat terwijl deze onderscheiding vorig jaar ook al werd binnengehaald door Subaru, namelijk met de Forester!

Volgens het uitvoerige juryrapport van Motor Trend beschikt de nieuwe Subaru Outback over "een unieke combinatie van comfort, efficiency en veelzijdigheid". Motor Trend roemt de auto bovendien om zijn "doordachte techniek, uitrusting en competitieve prijs".

Subaru of America-topman Thomas J. Doll reageerde uiteraard laaiend enthousiast op de toekenning van de jaarprijs aan de Subaru Outback. "Het is voor de tweede achtereenvolgende maal dat een van onze auto's door Motor Trend tot 'Sport Utility van het Jaar' is uitgeroepen. Het winnen van deze onderscheiding in 2009 was al geweldig. Dat we de titel nu opnieuw krijgen voor de Subaru Outback hadden zelfs wij niet durven dromen. De Outback was al een icoon als het gaat om zijn prestaties op velerlei gebied en is het eerste échte alternatief voor grote SUV's. In de nieuwste uitvoering heeft Subaru de auto wederom op tal van punten weten te verbeteren".

Het testteam van het Amerikaanse autotijdschrift onderwerpt alle in de afgelopen twaalf maanden geïntroduceerde nieuwe en ingrijpend vernieuwde auto's aan een serie proeven. Hierbij komen niet alleen factoren als de rij- en remeigenschappen en de prestaties op velerlei gebied aan de orde, maar moeten de modellen zich ook bewijzen tijdens een driedaags testprogramma op de normale weg en een serie proeven op onverhard wegdek.

De onderscheiding 'Sport Utility of the Year 2010' volgt opmerkelijk snel na de aan de nieuwe Outback toegekende titel 'Top Safety Pick'. Deze prijs, toegekend door het zeer gerespecteerde Amerikaanse Insurance Institute of Highway Safety (IIHS), viel de auto ten deel vanwege zijn hoge veiligheidsniveau.

Eerder deze maand vond in België en Luxemburg de marktintroductie plaats van zowel de Subaru Outback als de Legacy en de nieuwe auto's zijn inmiddels bij de Subaru-dealers te bewonderen.