3 mei 2010
 

e-dock

e-dock is eerste Belgische elektrische laadpaal

Autozine
3 mei 2010 | Vandaag huldigt P&V elektrotechniek de eerste op en top Belgische elektrische laadpalen voor het herladen van elektrische wagens en 'plug-in hybrid cars' in. Het P&V concept, e-dock, is nieuw op de markt van elektrische laadpalen. De vormgeving van de laadpaal is afkomstig van de Belgische designer Peter Van Riet.
MeFirst
Info

Europese regeringen en autofabrikanten investeren steeds meer in elektrisch-verkeer. Om die doorbraak te bevorderen, ontwikkelde P&V een nieuw concept van elektrische laadpaal. Als ontwikkelaars en bouwers van schakel- en controleborden heeft P&V elektrotechniek de laadpaal vanuit een volledig ander technisch standpunt benaderd. Het concept bestaat uit een combinatie van een master met satellieten. In de master worden de elektrotechnische en intelligentie functies ondergebracht. De satellieten fungeren als stopcontact. Dankzij deze benadering kunnen tot 8 laadpunten gekoppeld worden aan 1 master.

P&V biedt zowel modulaire standaardmodel als klantspecifieke oplossingen. De laadpalen zijn beschikbaar als staand model en muurmodel. e-dock kan optioneel voorzien worden van identificatie(tagging), betaalsysteem (SMS), software-beheerssystemen, energiemeting, PLC intelligentie en online realtime uitlezing van verbruik via o.a. een webpagina.

De laadpalen zijn ontwikkeld door de engineeringafdeling van P&V en worden in de productiehal te Heusden-Zolder geassembleerd. Voor de vormgeving van het standaardmodel werkt P&V samen met de ontwerpstudio van Peter Van Riet. Ontwerpen in staal, RVS en duurzame kunststoffen zijn mogelijk.

Ik wil van mijn auto af
Toyota Highlander komt naar EuropaToyota Highlander komt naar Europa
11 mei 2020
Lexus introduceert UX 300e ElectricLexus introduceert UX 300e Electric
8 mei 2020
Nissan introduceert e-NV200 XL VoltiaNissan introduceert e-NV200 XL Voltia
7 mei 2020
Subaru BRZ als Final EditionSubaru BRZ als Final Edition
6 mei 2020