5 april 2016

BlaBlaCar

BlaBlaCar nu ook in Belgie

5 april 2016 - BlaBlaCar, 's werelds grootste lange afstand ride sharing community, lanceert vandaag de Belgische versie van zijn ride sharing platform: BlaBlaCar.be. Ook zijn er iOS en Android apps van BlaBlaCar beschikbaar voor Belgische leden. BlaBlaCar brengt automobilisten die plaats in de auto over hebben in contact met passagiers die hetzelfde traject willen afleggen. Zo kunnen beide partijen de kosten delen.
Ik wil van mijn auto af

Duizenden leden reizen via BlaBlaCar door heel Europa. België vormt daarbij een belangrijk knooppunt tussen Frankrijk, Duitsland en Nederland. In het laatste kwartaal van 2015 werden door Belgische automobilisten maandelijks meer dan 60.000 zitplaatsen aangeboden. Dit was twee keer zoveel als begin 2015. Het traject Parijs-Brussel (gemiddeld € 20 per passagier) is een van de populairste routes binnen de BlaBlaCar community. Elke vrijdagavond vinden er op deze route circa 800 ritten vanuit of naar Brussel plaats.

Dankzij de lancering van het Belgische platform kan de dienst nog beter aan de Belgische gebruikers worden aangepast. Zij kunnen nu voor een rit via Maestro, Bancontact en Mister Cash betalen.

BlaBlaCar heeft een nieuw, betaalbaar mobiliteitssegment gecreëerd door de vervoerscapaciteit van de miljoenen auto's die dagelijks vrijwel leeg in Europa rondrijden te optimaliseren. BlaBlaCar is een pionier op het gebied van deeleconomie, waarbij het gebruik belangrijker is dan het bezit. BlaBlaCar stelt meer mensen in staat zich op een sociale manier te verplaatsen, terwijl de brandstofkosten en het energieverbruik van huishoudens worden verlaagd.

Shana Smeets, Country Manager Benelux van BlaBlaCar, vertelt: "De lancering van de Belgische site van BlaBlaCar is een nieuwe stap in de ontwikkeling van ride sharing op Europese schaal. België is een van de meest actieve en sterkst groeiende landen. De Belgen kunnen voortaan gebruikmaken van een gepersonaliseerde website en gepersonaliseerde mobiele apps waarvan de kwaliteit van de dienstverlening voortdurend toeneemt."

WijKopenAutos.be