14 mei 2012

Biro

Biro nu te koop in Belgie

14 mei 2012 - Het is de kleinste elektrische wagen op de markt. Een mix tussen een scooter en een mini-auto: vier wielen, 2 zitplaatsen, afneembare deuren maar met alle comfort van een gewone auto. Rijbewijs bromfiets, geen helm, bestuurbaar vanaf 16 jaar. Uiterst veilig door de cabine van 3mm dik staal. 100 km rijden kost 0,50 euro, want deze vierwieler is 100% elektrisch. En zoals de naam al doet vermoeden, is hij bovendien van Italiaanse makelij: de Estrima Birò. Na zeer goed onthaald te zijn in tal van Europese landen waaronder Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Griekenland en Spanje, is de wagen nu ook in België verkrijgbaar.
Ik wil van mijn auto af

Wat de Biro uniek maakt zijn de afmetingen: 103 cm breed en 174 cm hoog. Het is de eerste 4-wielige scooter die makkelijk overal geparkeerd kan worden, zelfs op parkeerplaatsen voor scooters. Vijf Birò's passen bovendien op 1 autoparkeerplaats.

De Birò rijdt 45 km/uur, beschikt over een 'boost' knop waardoor je heel snel kan aanzetten en zware hellingen moeiteloos op kan, en je kan met een volle batterij makkelijk 70 kilometer rijden. Het opladen gebeurt in een gewone huisstekker, 100 kilometer rijden kost 0,50 euro.

De Birò is toegelaten in Zones voor Beperkt Verkeer (in vele steden). De cabine is een ontwerp afkomstig van een industriële graafmachine, en doet met zijn 3 mm dikke staalstructuur dienst als veiligheidskooi. De 13 duims wielen en het zeer lage zwaartepunt zorgen volgens de fabrikant ook nog eens voor een uiterst stabiele wegligging, en de zeer korte draaicirkel maakt de wagen extra handig.

De Birò kent een enorm succes in grote steden zoals Milaan en Monaco, en dit vooral door de afmetingen. Hij is verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren (ook personaliseerbaar), en te koop vanaf 8.074 euro excl. BTW. De wagen geniet zeer aantrekkelijke fiscale voorwaarden, een goedkope verzekering en er hoeft geen inverkeersstellingstaks betaald te worden.

Autoparts