donderdag, 18 januari 2018
 

autonieuws

18 januari 2018

Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta

Volkswagen introduceert nieuwe Jetta

18 januari 2018 | Volkswagen zet het automobiele jaar 2018 in met de wereldpremiere van de nieuwe Jetta in Detroit. Ter gelegenheid van de North American International Auto Show (van 14 tot en met 28 januari) stelt Volkswagen aan de Amerikaanse bezoekers en de internationale media, de zevende generatie voor van zijn wereldwijde bestseller.

TRAXIO

TRAXIO

TRAXIO opent allesovermobiliteit.be

17 januari 2018 | Mobiliteitsorganisatie TRAXIO stelt op het autosalon binnen #weareMobility een nieuw online informatieplatform voor aan het grote publiek. Op allesovermobiliteit.be kunnen automobilisten, motorrijders en fietsers al hun vragen over mobiliteit en verschillende vervoersmiddelen beantwoord zien. TRAXIO wil zo de informatiestroom van het internet tegengaan en consumenten een centraal aanspreekpunt geven voor al wie op zoek is naar informatieregelgeving.

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Frédéric Kraft wint een Toyota Yaris Hybride

15 januari 2018 | Na twee maanden volgt vandaag de ontknoping van de Toyota Hybrid Challenge. Meer dan 1.250 Belgische bestuurders gingen de uitdaging aan om zoveel mogelijk elektrisch te rijden tijdens een vooraf vastgelegd parcours. Frederic Kraft uit Huldenberg kwam als winnaar uit de bus: hij reed maar liefst 74% van de tijd elektrisch. Hij neemt vandaag op het Autosalon in Brussel een gloednieuwe Toyota Yaris Hybride in ontvangst.

Poppy

Poppy

Poppy start in Antwerpen

15 januari 2018 | Vanaf 15 januari worden 350 deelwagens verspreid over heel Antwerpen. Via de Poppy applicatie vinden gebruikers meteen de dichtstbijzijnde auto, die ze op het einde van hun rit parkeren in de homezone. Wetende dat een deelwagen al snel 5 tot 10 privewagens vervangt, is Poppy ervan overtuigd dat het kan bijdragen tot een vlottere en veiligere mobiliteit in Antwerpen.

Lexus LS

Lexus LS

Koning Filip ontdekt Lexus LS 500h

12 januari 2018 | Op 12 januari worden de deuren van het autosalon geopend voor het grote publiek, maar Koning Filip van Belgie kwam reeds op 11 januari een kijkje nemen. Koning Filip had veel belangstelling voor de gloednieuwe Lexus LS 500h. De Lexus LS 500h is het vlaggenschip van het Lexus-gamma en wordt op het autosalon van 2018 voor de allereerste keer in Belgie voorgesteld in zijn hybride versie.

Renault Clio

Renault Clio

Renault presenteert Clio R.S.18

11 januari 2018 | Renault Sport lanceert de beperkte reeks Renault Clio R.S.18 als verwijzing naar de gelijknamige eenzitter die het Renault Sport Formula One Team het volgende seizoen zal inzetten. Hij onderscheidt zich trots door zijn gele en zwarte accenten, die naar het Formule 1-universum van Renault verwijzen om de meest trouwe fans van de competitie te verleiden.

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi opent pre-reservaties voor elektrische wagens

10 januari 2018 | Tijdens de persconferentie op het Autosalon van Brussel op 10 januari, kondigt Audi Import een online pre-reservatiesysteem aan voor de 100% elektrische Audi e-tron en Audi e-tron Sportback. De productie van de Audi e-tron, een SUV die zich qua formaat positioneert tussen de Audi Q5 en Audi Q7, start dit jaar nog. Vanaf 2019 wordt de productie van een tweede volledig elektrisch model opgestart: de Audi e-tron Sportback.

BMW 2-Reeks Active Tourer

BMW 2-Reeks Active Tourer

BMW 2-Reeks Tourer ondergaat facelift

10 januari 2018 | De BMW 2-Reeks heeft een facelift ondergaan. De gefacelifte BMW 2 Reeks Active Tourer en BMW 2 Reeks Gran Tourer beleven vandaag hun wereldpremiere op het Autosalon van Brussel. Beide wagens zijn vanaf maart 2018 leverbaar in Belgie en Luxemburg.

Mini MINI

Mini MINI

MINI vernieuwd voor 2018

10 januari 2018 | MINI vernieuwt de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio met optische verfijningen en technische verbeteringen. Behalve dat het design is aangescherpt met nieuwe koplampen en achterlichten met uniek Union Jack-design, zijn ook nieuwe personalisatie-opties leverbaar, evenals nieuwe transmissies en digitale diensten als onderdeel van MINI Connected. De modellen worden voor het eerst voorgesteld op het Autosalon van Brussel en zijn leverbaar vanaf maart.

Opel Insignia

Opel Insignia

Opel presenteert Insignia Exclusive

10 januari 2018 | Opel stelt op het 96ste Auto/Moto Salon van Brussel de Insignia Exclusive voor aan het grote publiek. Deze Exclusive-versie biedt kopers van een Opel Insignia de mogelijkheid te kiezen uit een onbeperkt aantal kleuren. De kleurexperten van Opel kunnen op basis van eender welk voorwerp een unieke lakkleur ontwikkelen. De technologie gaat zo ver dat klanten zelfs een wagen kunnen verkrijgen in hun persoonlijke oogkleur. Dit wordt op het Autosalon van Brussel geillustreerd met behulp van de Insignia Eye-scanner.