dinsdag, 20 maart 2018
 

autonieuws

20 maart 2018

Volkswagen

Volkswagen

D'Ieteren viert 70 jaar Volkswagen import

17 maart 2018 | Het Huis DIeteren viert vandaag de zeventigste verjaardag van de importovereenkomst voor de Belgische markt met het merk Volkswagen. Het gaat om een historisch akkoord dat de onderneming , die inmiddels ruim 100 jaar bestaat, op een eigen manier tot de nummer 1 van de Belgische invoerders zal laten uitgroeien.

CUPRA

CUPRA

CUPRA e-Racer introduceert E TCR series

13 maart 2018 | CUPRA zorgt voor een gloednieuwe ervaring binnen de racerij: de E TCR series of het allereerste wereldkampioenschap voor elektrische touringwagens. Een deelname van de e-Racer aan een aantal TCR-events in 2018 wordt momenteel overwogen met de bedoeling om zijn potentieel te kunnen vergelijken met dat van de klassieke TCR-racewagens op brandstof. Het uiteindelijke doel is de best mogelijke finetuning die in 2019 van het E TCR een onafhankelijk kampioenschap zal maken.

Opel Crossland X

Opel Crossland X

100.000 orders voor Opel Crossland X

13 maart 2018 | Opel heeft slechts een jaar na het openen van de orderboeken van de Crossland X al 100.000 orders genoteerd. Daarmee is de Crossland X een absolute bestseller. De Crossland X is het eerste gezamenlijke project tussen Groupe PSA en Opel sinds de samenwerking tussen beide partijen begon in 2012. De auto wordt gebouwd in de Zaragoza-fabriek in Spanje.

Ford GT

Ford GT

Levering eerste Ford GT in Belgie

13 maart 2018 | De eerste Ford GT voor de Belgische markt is geleverd. De Brusselse piloot Loic Deman nam de sleutels van zijn wagen in ontvangst bij Ford Store Vanspringel in Waver. Deman beste lde zijn Ford GT met een hemelsblauw koetswerk en plant een look die de Gulf- livrei van de Le Mans-winnende 1969 Ford GT40 Nummer 6 van Jacky Ickx moet benaderen. Ickx zelf heeft de kersverse eigenaar beloofd de wagen te signeren.

Opel Grandland X

Opel Grandland X

Opel versterkt internationale activiteiten met assemblage in Namibie

12 maart 2018 | Opel haalt voordeel uit de wereldwijde productie-footprint van Groupe PSA om zijn exportoffensief op markten buiten Europa verder te zetten. Dit jaar nog zullen er Opel-voertuigen worden geproduceerd in een fabriek van Namibie, zoals vandaag werd aangekondigd. Hiermee versterkt Opel zijn aanwezigheid in Zuidelijk Afrika verder.

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen toont Streetmate en Cityskater

9 maart 2018 | Volkswagen zet zijn ontwikkeling tot wereldwijde volumeproducent van e-mobiliteit verder. Binnen dit kader benadert Volkswagen e-mobiliteit op een holistische manier, met in begrip van de micromobiliteit. Daarom toont Volkswagen op het autosalon van Geneve (van 8 tot 18 maart 2018 toegankelijk voor het grote publiek) twee innovatieve voertuigconcepten voor deze nieuwe vorm van mobiliteit. De compacte Cityskater is een bijna finale versie van een Last-Mile-surfer, het scooterachtige studiemodel Streetmate beleeft hier zijn wereldpremiere.

SsangYong e-SIV

SsangYong e-SIV

SsangYong toont e-SIV

7 maart 2018 | De nieuwe, op het salon van Geneve 2018 onthulde e-SIV-conceptauto is een strategisch model voor SsangYong, dat de toekomstige aanpak van het merk illustreert op het vlak van elektrische voertuigen, connectiviteit en autonoom rijden. De e-SIV is een elektrisch voertuig (EV) uit het C-segment en de vijfde elektrische conceptauto die het bedrijf presenteert. Eerdere modellen waren de KEV1 (2010), de KEV2 (2011), de e-XIV (2012) en de Tivoli EV-R (die in 2015 werd gepresenteerd op het autosalon van Geneve).

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi toont e-tron prototype

6 maart 2018 | Op de autotentoonstelling van Geneve 2018 onthult Audi het prototype van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model. De sportieve SUV claimt het ruimteaanbod en comfort van een topklasse model en zou dat combineren met een zeer bruikbare actieradius. Tot aan de start van de serieproductie zijn circa 250 testvoertuigen onderweg. Audi roept het publiek op om de prototypes met hun kenmerkende camouflage te fotograferen.

SsangYong Musso

SsangYong Musso

SsangYong presenteert nieuwe Musso

6 maart 2018 | SsangYong lanceert de volledig nieuwe Musso pick-up voor Europa op het autosalon van Geneve 2018 in Zwitserland. Als enige SUV- en 4x4-specialist van Korea engageert SsangYong zich om zijn hele productportfolio op te frissen. Onlangs heeft de constructeur zijn SUV-gamma vervolledigd met de lancering van zijn volledig nieuwe vlaggenschip, de Rexton. Door de Actyon Sports te vervangen door de nieuwe Musso - wat neushoorn betekent in het Koreaans - kan het merk zich met hernieuwde focus richten op internationale markten.

Renault EZ-GO

Renault EZ-GO

Renault toont EZ-GO

6 maart 2018 | In het najaar van 2017 presenteerde Renault zijn toekomstvisie op persoonlijke mobiliteit met de SYMBIOZ Concept en de SYMBIOZ-demonstratieauto. In 2018 presenteert het de visie op gedeelde mobiliteit met Renault EZ-GO. Renault EZ-GO is een robo-auto voertuig, elektrisch aangedreven en zonder bestuurder. Hij is ontwikkeld voor gedeelde mobiliteit in stedelijke omgeving voor maximaal zes personen. Bij Renault EZ-GO horen ook speciale ophaalstations die worden geintegreerd in de omgeving. Renault EZ-GO is veel meer dan een conceptauto. Het is zowel een voertuig als een service.