maandag, 30 maart 2020
 

Nieuwsoverzicht

30 maart 2020

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen toont e-BULLI T1

23 maart 2020 | Steeds meer eigenaars van een oude VW Transporter, ook bekend onder de namen Bulli, Combi en Busje, willen kunnen rijden met een uitstootvrije oldtimer die is uitgerust met een moderne elektrische aandrijving. Met de nieuwe e-BULLI toont Volkswagen Commercial Vehicles nu hoe een dergelijke klassieker van de toekomst eruit zou kunnen zien. Volkswagen Commerial Vehicles verzoent het icoon daarbij met de charme van uitstootvrij rijden.

Lexus UX

Lexus UX

Claudia de Sabe decoreert Lexus UX

20 maart 2020 | Als eerbetoon aan het verfijnde vakmanschap en de traditionele Japanse kunstvorm heeft Lexus opdracht gegeven voor de eerste getatoeeerde auto ter wereld. Deze strikt unieke interpretatie van de UX compacte SUV werd ontworpen en uitgevoerd door de vooraanstaande tatoeageartiest Claudia De Sabe uit Londen. De getatoeeerde UX heeft geen prijskaartje maar naar schatting kost het maatwerk meer dan 131.500 euro.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

CleverShuttle legt 5.000.000 km af

20 maart 2020 | Het Duitse autodeelbedrijf CleverShuttle heeft met zijn Toyota Mirai-wagenpark ruim vijf miljoen kilometer gereden, zonder uitlaatemissies. In twee en een half jaar tijd heeft CleverShuttle met de autos zes en een half keer de afstand afgelegd van de aarde naar de maan en terug, waarmee het bedrijf s werelds actiefste Toyota Mirai-wagenpark bezit.

Volvo

Volvo

Volvo zet treinen in voor intern-transport

16 maart 2020 | Volvo realiseert een significante CO2-besparing door het transport zo veel mogelijk via het spoor te laten verlopen in plaats van over de weg. Met name in Europa, waar vrachtwagens een grote rol spelen bij de distributie van nieuwe voertuigen, zal de overstap van wegtransport naar het spoor een grote impact hebben. Door te kiezen voor transport via het spoor heeft Volvo de CO2-uitstoot op de route tussen de fabriek in Gent (Belgie) en een speciaal gebouwd depot in Noord-Italie met bijna 75% weten te reduceren.

Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

Suzuki introduceert gefacelifte Ignis

3 maart 2020 | Na zijn debuut in India, wordt de vernieuwde Suzuki Ignis voor modeljaar 2020 nu ook voorgesteld aan het Europese publiek. De Ultra Compact SUV van Suzuki krijgt een nieuwe efficiente hybride aandrijflijn en een stoerder uiterlijk. In het tweede kwartaal van dit jaar staat de vernieuwde Suzuki Ignis bij de Nederlandse Suzuki-dealers.

Alpine A110

Alpine A110

Nieuwe uitvoeringen voor Alpine A110

3 maart 2020 | Alpine zet belangrijke stappen voor het behalen van de lange termijndoelen en internationale groei met de verdere uitbreiding van het productaanbod. Met de nieuwe A110 Legende GT lanceert Alpine de meest elegante A110 tot nu toe, terwijl extra exclusiviteit gewaarborgd wordt met de A110 Color Edition en het Atelier Alpine personalisatieprogramma.

Dacia Spring

Dacia Spring

Dacia toont Spring Concept

3 maart 2020 | Dacia introduceert de Spring. Deze 100% elektrisch aangedreven showcar met vier zitplaatsen is een voorproefje van de eerste elektrische auto van Dacia die in 2021 op de markt komt. Het moet bovendien de voordeligste elektrische auto van Europa worden.

Cupra Formentor

Cupra Formentor

CUPRA onthult Formentor

2 maart 2020 | Met de Formentor onthult CUPRA het eerste model dat volledig door het merk zelf is ontwikkeld. In de Formentor zouden de dynamiek van een sportauto en het gebruiksgemak van een SUV samen met de styling van een coupe samenkomen. De Formentor is er naar keuze met een 228 kW / 310 pk sterke benzinemotor of met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 180 kW / 245 pk.

Renault MORPHOZ

Renault MORPHOZ

Renault presenteert MORPHOZ

2 maart 2020 | Renault presenteert de MORPHOZ. Dit futuristische model vertegenwoordigt de visie van Renault op het gebied van persoonlijke, connected en elektrische mobiliteit voor de jaren na 2025. Het voertuig gaat als MORPHOZ door het leven en is gebaseerd op het modulaire CMF-EV-platform van de Alliantie. Dit platform is geschikt voor verschillende configuraties op het gebied van vermogen, capaciteit, actieradius, gebruikersopties en bagageruimte. De MORPHOZ vertegenwoordigt Familie in de Life Cycle designstrategie van Renault.

Lexus

Lexus

Lexus meest betrouwbaar volgens Euroconsumers

27 februari 2020 | De ledenorganisaties van de Euroconsumers-groep publiceerden de resultaten van hun jaarlijkse onderzoek naar de betrouwbaarheid van autos en de klantentevredenheid. Voor het tweede jaar op rij veroverde Lexus met een recordscore van 97% een eerste plaats voor betrouwbaarheid.

Ik wil van mijn auto af