zaterdag, 25 januari 2020
 

Nieuwsoverzicht

25 januari 2020

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen start productie batterijen

30 september 2019 | De Volkswagen-groep zet stappen wat betreft de ontwikkeling, het testen en de productie van hypermoderne batterijceltechnologie in Duitsland. In Salzgitter (Nedersaksen) alleen al zullen meer dan 1.000 banen gecreeerd worden tegen 2023/2024 voor het testen en produceren van batterijcellen: 300 in het ontwikkelingscentrum en aan de pilootlijn van Volkswagen, 700 in een joint venture met Northvolt voor de bouw en de exploitatie van een batterijcelfabriek. In dezelfde periode zal meer dan 1 miljard euro geinvesteerd worden in de batterijcelactiviteiten van de Volkswagen-groep.

Seat

Seat

Seat wint methaan uit afval

24 september 2019 | Tot 2023 zal SEAT deelnemen aan het project Life Landfill Biofuel dat onlangs is goedgekeurd door de Europese Commissie en als doel heeft om hernieuwbaar gas te winnen uit stedelijk afval. Het doel is om een efficienter beheer te verkrijgen door biomethaan te winnen uit een inlandse, overvloedige energiebron. Het project zal de komende vier jaar ontwikkeld worden met andere partners en is gebudgetteerd op 4,3 miljoen euro waarvan de Europese Commissie 55% zal financieren.

Volkswagen Kever

Volkswagen Kever

Volkswagen levert elektrische aandrijving voor Kever

19 september 2019 | Samen met partnerbedrijf eClassics presenteert Volkswagen Group Components een totaalconcept voor de elektrificatie van klassieke Volkswagen Kevers. Voor de aanpassing worden uitsluitend op elkaar afgestemde nieuwe productieonderdelen van Volkswagen Group Components gebruikt. De elektrische aandrijving, de versnellingsbak met een overbrengingsverhouding en het batterijsysteem zijn gebaseerd op de nieuwe VW e-up!. De ombouw van de klassieke Kevers wordt uitgevoerd door de specialist eClassics. Een bijna-productierijpe studie van de e-Kever is voor het eerst te zien op het internationale autosalon IAA in Frankfurt.

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda start productie van SUPERB iV

18 september 2019 | Vandaag is de eerste SUPERB iV van de band gerold in de Skoda AUTO Kvasiny-fabriek. Autoconstructeur Skoda heeft de site ingrijpend aangepast voor de bouw van het eerste geelektrificeerde productiemodel in de geschiedenis van het bedrijf met een investering van zon 12 miljoen euro in renovatiewerken. De nieuwe Skoda SUPERB iV plug-in hybride wordt exclusief gebouwd in Kvasiny, waar hij op dezelfde lijn wordt geproduceerd als de SUPERB-versies met enkel een verbrandingsmotor.

Seat Leon

Seat Leon

Seat verkoopt 9.000 km Leons

18 september 2019 | De start van een model en een merk. Niet alleen rondt de Leon de kaap van de twee miljoen verkochte exemplaren, doorheen de drie generaties zijn de verkoopcijfers ook steeds blijven stijgen. De huidige generatie (die in 2012 is gelanceerd) is goed voor meer dan een miljoen exemplaren, dubbel zoveel als de eerste generatie (1999, 534.797 exemplaren) en een derde meer dan de tweede generatie (2005, 675.915 autos).

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Volkswagen introduceert Twindosing

16 september 2019 | Sinds 2018 worden in Volkswagen-modellen enkel nog dieselmotoren met SCR-uitlaatgasnabehandeling gemonteerd. Met de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) wordt de hoeveelheid stikstofoxiden in de uitlaatgassen gereduceerd. Nu heeft Volkswagen de volgende stap in de evolutie van het SCR-systeem ontwikkeld: het zogenaamde Twindosing-procede. Daarbij wordt AdBlue doelgericht voor twee na elkaar gemonteerde SCR-katalysatoren geinjecteerd. Het procede wordt voor het eerst ingezet in de nieuwe Passat 2.0 TDI Evo met 110 kW (150 pk).

Volkswagen T-Roc Cabrio

Volkswagen T-Roc Cabrio

Volkswagen onthult T-Roc Cabrio

14 augustus 2019 | Het dak gaat eraf bij Volkswagen met de eerste compacte cross-over cabrio ter wereld. De T-Roc Cabrio combineert de kenmerken van een SUV met de vrijheid van open rijden. Hij viert zijn wereldpremiere op de IAA 2019 in Frankfurt in september en hij komt in het voorjaar van 2020 naar Belgie.

Lexus LC

Lexus LC

Lexus LC nu als Classic Limited Edition

14 augustus 2019 | Met de introductie van de LC 500(h) Classic Limited Edition krijgt het stijlicoon van Lexus een klassiek tintje. Traditionele kleuren, de chique materialen en ouderwets vakmanschap gaan een samenspel aan met het design van de coupe. Het in beperkte oplage beschikbare model is er naar keuze met een atmosferische 5,0-liter V8 of met een hybride aandrijflijn.

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi e-tron nu ook als 50 Quattro

1 augustus 2019 | Audi introduceert binnenkort een nieuwe versie van zijn elektrische SUV. De Audi e-tron 50 Quattro heeft twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 230 kW en een koppel van 540 Nm. Met een 71 kWh sterke accu biedt hij een theoretische bereik van meer dan 300 kilometer. Deze nieuwe versie, die onder de e-tron 55 quattro wordt gepositioneerd, komt eind 2019 naar Nederland.

Ik wil van mijn auto af