maandag, 18 maart 2019
 

Nieuwsoverzicht

18 maart 2019

Ford Focus

Ford Focus

Ford maakt prijzen nieuwe Focus bekend

23 april 2018 | De nieuwe Ford Focus wordt in september officieel gelanceerd in het Europese Ford-netwerk, maar kan nu al nu besteld worden. In Belgie starten de prijzen aan 18.900 euro (vijfdeurs Trend 1.0 EcoBoost 85 pk). De dieselversie is verkrijgbaar vanaf 22.600 euro (vijfdeurs Trend 1.5 TDCi 95 pk). Voor de Clipper breakversie betaat men telkens 1.000 euro meer. Voor het eerst is de Ford Focus ook beschikbaar in luxueuze Vignale-uitvoering die beschikbaar is vanaf 28.600 euro (vijfdeurs, 1.0 EcoBoost 125 pk). Prijzen van de Focus Active volgen later.

2GetThere

2GetThere

Brussels Airport test zelfrijdende bus

20 april 2018 | De raad van bestuur van De Lijn en het directiecomite van Brussels Airport Company hebben het licht op groen gezet voor het proefproject met een zelfrijdende elektrische bus op de luchthaven. Het voertuig dat hiervoor wordt ontwikkeld, zal een van de eerste zijn die in Belgie rijden in volledig gemengd verkeer. Na de zomer van 2019 starten de testen zonder passagiers bij constructeur 2GetThere in Utrecht. Begin 2020 komt de shuttlebus naar Brussels Airport voor verdere testen.

Renault Captur

Renault Captur

Renault Captur nu als S-Edition

29 maart 2018 | Gesterkt door het succes van Renault Captur en eerdere Beperkte Reeksen breidt Renault het Captur-gamma uit met de beperkte reeks S-Edition om jonge klanten te verleiden.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson ondergaat facelift

28 maart 2018 | Tijdens de New York International Auto Show 2018, viert Hyundai de wereldpremiere van de vernieuwde Tucson. Het vernieuwde ontwerp van de buitenkant wordt bereikt door het glooiende Cascading rooster en een verfijnde nieuwe lichtopstelling met volledige LED-koplampen alsook door een verhoogde voorbumper, een beschermplaat en een nieuw wielontwerp. De auto is ook uitgerust met nieuwe achterlichten en een nieuw uitgetekende achterbumper en uitlaat.

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyota introduceert vijfde generatie RAV4

28 maart 2018 | Toyota onthult op de New York International Auto Show 2018 de nieuwe, vijfde generatie RAV4. Voor het eerst staat de RAV4 op het modulaire Toyota New Global Architecture-platform (TNGA) met extra laag zwaartepunt. De nieuwe RAV4 blijft trouw aan zijn erfgoed als pionier van het SUV-segment en maakt tegelijkertijd grote stappen op het gebied van aandrijflijnen, rijeigenschappen, veiligheid en algehele kwaliteit.

BMW

BMW

eCall vanaf 31 maart verplicht op elke wagen

28 maart 2018 | Vanaf vrijdag 31 maart 2018 verplicht de Europese Commissie de automobielfabrikanten om elke nieuw verkochte wagen uit te rusten met eCall. De Europese Commissie schat dat dit elk jaar honderden levens zal redden. BMW heeft een geavanceerde versie van deze dienst op elke nieuwe wagen en was in Belgie de eerste premium autofabrikant om dit standaard aan te bieden op al zijn modellen.

Opel Corsa GSi

Opel Corsa GSi

Opel geeft eerste beelden Corsa GSi vrij

21 maart 2018 | Opel geeft de eerste beelden van de nieuwe Corsa GSi vrij. Deze sportwagen is volgens de fabrikant een bochtenspecialist, dankzij zijn sportchassis dat afgesteld werd op de Nurburgring Nordschleife. Het buitendesign van de Corsa GSi laat er geen twijfel over bestaan: dit is een rasechte atleet die ook in het dagelijks verkeer efficient is.