24 augustus 2010
Mercedes-Benz CLS-Klasse (2011 - 2017)

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz toont nieuwe CLS

Autozine
24 augustus 2010 | Met de CLS weidde Mercedes-Benz in 2003 een nieuwe voertuigcategorie in die voor het eerst de elegantie en dynamiek van een coupé wist te rijmen met de functionaliteit van een berline. Gedurende meerdere jaren is de CLS de enige vierdeurscoupé in zijn segment gebleven. Sinds oktober 2004 vonden wereldwijd ongeveer 170 000 exemplaren een eigenaar. De nieuwe CLS zal zijn opwachting op de internationale scène maken tijdens het komende internationale autosalon van Parijs, dat plaats zal vinden van 2 tot 17 oktober 2010. Hoewel hij rechtstreeks afstamt van zijn voorganger, onderscheidt hij zich toch met een resoluut andere persoonlijkheid.
Ik wil van mijn auto af

De nieuwe coupé onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn kenmerkende gestrekte profiel, waaraan hij zijn elegantie te danken heeft. Zijn dynamische en atletische uitstraling wordt versterkt door een ongezien lijnen- en vlakkenspel. Een plooi vooraan, die door de ontwerpers 'dropping line' werd genoemd, geeft vorm aan de bovenzijde van de vleugels en trekt een lichtjes duikende booglijn die zich naar achteren toe uitstrekt.

Mercedes-Benz CLS-Klasse (2011 - 2017)

De LED-achterlichten die ver in de flanken doorlopen, vormen een harmonieuze overgang tussen het profiel en de achterpartij van de CLS. Het slanke silhouet wordt geaccentueerd door de brede gordellijn, die duidelijk van aan de achterzijde zichtbaar is en waarop het lage dak van de coupé rust. De kofferlijn word beklemtoond door een lange metalen strip.

Vooraan wordt de bestuurder verrast door een panoramisch effect: de bovenste lijn strekt zich in één vloeiende beweging uit van de bestuurders- naar de passagiersdeur en omvat daarbij het dashboard. Het centrale beeldscherm werd harmonieus geïntegreerd in het bovenste deel van het dashboard. De zijdelingse lijn van de deuren tot slot neemt de dynamische, lichtjes duikende boog van de 'dropping line' aan de buitenzijde over.

Mercedes-Benz CLS-Klasse (2011 - 2017)

De zorg voor details vindt men ook terug bij de zetelbekleding, die gedecoreerd wordt met sierstiksels, net als het met leder overspannen dashboard. In het geval van het dashboard vergen de verschillende met de hand genaaide lederstukken heel wat manuren alvorens ze in de wagen worden gemonteerd en bekleed worden met hoogwaardig kunststofschuim. Het leder wordt op voorhand ' ingekrompen ' door het bloot te stellen aan warmte, om op die manier elke verdere vervorming door zonnestraling te vermijden.

Het Passion-leder, een bijzonder verfijnd semi-anilinemateriaal van 1,6 mm dik, beantwoordt aan de esthetische en tactiele vereisten. De poreuze structuur wordt slechts beschermd door een lichte pigmentatie en behoudt daardoor zijn natuurlijke karakter en het leder garandeert een warm en zacht gevoel. De natuurlijke kenmerken van het leder blijven grosso modo zichtbaar na behandeling, vandaar een bijzonder strenge selectie voor elk van de stukken en een aanzienlijke kwantiteit aan primair materiaal vóór behandeling.

Mercedes-Benz CLS-Klasse (2011 - 2017)
WijKopenAutos.be
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties