4 augustus 2013
Mazda MX5 (2005 - 2015)

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Reis door Japan

Test | Wat is de beste wagen om een reis door Japan te maken? Het moet in ieder geval een Japanse wagen zijn, da's wel zo gepast. De favoriete Japanse wagen van de redactie is de Nissan GT-R. Maar... daarmee is de reis te snel voorbij. Een Lexus LS dan? Te comfortabel, dat is als zittend op een luie bank naar een landschap achter een venster kijken. Het is al snel duidelijk dat er maar één logische keuze is: de Mazda MX5. Daarmee kan de bestuurder Japan zien, voelen, ruiken, horen en optimaal genieten.
MeFirst

De reis begint bij het "Park Hyatt Hotel" in Tokio, bij Japan-fans bekend uit de film "Lost in Translation". Daar komt de testwagen voorrijden met de waardigheid van een filmster. Uitgevoerd in parelmoerwit met zwarte accenten ziet de MX5 er werkelijk schitterend uit!

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Tokio

Al na een paar minuten rijden door Tokio is duidelijk dat de MX5 de juiste keuze was. De hoogbouw is indrukwekkend en dat is alleen goed te zien zonder dak op de wagen. Bovendien bruist de stad: voor iedere winkel staan verkoopsters met aandoenlijke piepstemmetjes hun koopwaar aan te prijzen. Vrijwel iedere plek is benut voor een reclamezuil die met beeld en geluid de aandacht op zich probeert te vestigen.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

En dan zijn er nog de mensenmassa's, de fietsers en niet te vergeten het overige verkeer dat zich vele rijen dik door de stad verplaatst. Voor sommigen is het vermoeiend, de testredacteur krijgt er zo'n energie van dat de jetlag op slag vergeten is.

Het comfort met open dak is prima. De inzittenden zitten goed uit de wind en zowel de geluiden van de rijwind als de mechaniek zijn gering. Toch wordt het dak even buiten Tokio gesloten. De eerste bestemming is Kyoto, 560 km verderop. De eerste helft van die rit is ronduit saai en om een verbrande huid te voorkomen is het verstandig om het dak te sluiten.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Om gewicht te besparen kiest Mazda voor de eenvoudigste constructie die er is. Het dak is niet elektrisch bediend en dat is in de praktijk eerder een voordeel dan een nadeel. Met slechts één hendel wordt het dak vergrendeld danwel ontgrendeld, waarna het in één beweging wordt geopend of gesloten.

De lichtgewicht constructie zorgt er ook voor dat de geluidsisolatie minder is dan die van andere cabrio's met stoffen dak. Bovendien is de hoofdruimte uiterst beperkt; wie langer is dan 1 meter 80 heeft moeite om een goede zitpositie te vinden.

Mazda MX5 (2005 - 2015)
Mazda MX5 (2005 - 2015)

Kyoto

Gelukkig beschikt de testwagen over een prima audiosysteem en onder het genot van de de klanken van locale bands vliegen de uren voorbij. Kyoto biedt al het moois wat de reisgidsen beloven. Het geboekte hotel bevindt zich midden in "Gion", het gebied waar de geisha's wonen en de tempels het rijkst gezaaid zijn. De volgende dag is een feestje voor de fotograaf.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Op zondag is het tijd om de omgeving rondom Kyoto te verkennen. Niet alleen de binnenstad, ook het landschap rondom Kyoto blijkt adembenemend mooi te zijn. Doordeweeks werken de Japanners hard; een 8 urige werkdag is vrijwel ondenkbaar, 12 uur is meer regel dan uitzondering. Het geld wordt uitgegeven aan getunede wagens en snelle motorfietsen die in het weekend tevoorschijn komen, dan genieten de harde werkers volop.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Met enige basiskennis van de taal, een brede glimlach en een fonkelnieuwe cabriolet zijn nieuwe vrienden snel gemaakt.

„Kyoto biedt al het moois wat de reisgidsen beloven“
Mazda MX5 (2005 - 2015)

Route 162

Van een "Mazda MX5" hebben de Japanners echter nog nooit gehoord. De wagen is hier bekend als "Mazda Roadster" (spreek uit: "Madzuda Loodstah"). Route 162 blijkt de populairste weg door de bergen te zijn. Inderdaad! De MX5, pardon "Roadster", komt hier helemaal tot zijn recht. De MX5 is een klassieke sportwagen met de motor voorin en aandrijving op de achterwielen. Mede daarom is het gevoel in de besturing exact (de voorwielen worden niet "verstoord" door aandrijfkrachten) en bijten de banden zich heerlijk vast in de bochten.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

In de regel zijn Japanners uiterst plichtsgetrouw. Zelfs midden in de nacht zal een voetganger niet bij een rood licht een zebrapad oversteken. Wat niet mag doet men niet, de criminaliteit is nihil. Maar... de maximumsnelheid van 80 km/u wordt massaal overschreden! Het is zelfs veiliger om hard te rijden, want wie zich aan de limiet houdt is als een rijdende chicane.

De testwagen is voorzien van een 2.0 liter motor die goed is voor 160 pk / 188 Nm. Wanneer niet wordt aangedrongen, is de MX5 een uiterst bescheiden wagen die moeiteloos met het verkeer meekomt. Voor modeljaar 2013 is de reactie op het gaspedaal iets gewijzigd, waardoor de wagen levendiger is geworden. Trap het gaspedaal iets dieper in en uit de beide uitlaatpijpen klinkt een verrassend agressieve brul, waarop de Roadster gretig versnelt.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

De versnellingsbakverhoudingen zijn zo gekozen dat de MX5 kan blijven accelereren tot de maximumsnelheid van iets meer dan 200 km/u. De schakelwegen zijn bijzonder kort, zodat met alleen de pols razendsnel kan worden geschakeld. De zesde versnelling is geen brandstofbesparende "overdrive", maar een echt verzet om maximaal te kunnen presteren op hoge snelheid. Dit heeft echter tot gevolg dat de rijgeluiden plotseling toenemen bij snelheden boven de 100 km/u.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Hamamatsu

Na de toeristische bestemmingen staan enkele zakelijke afspraken op het programma. De eerste is de Toyota fabriek in "Toyota City", een dag later volgt een bezoek aan het hoofdkwartier van Suzuki in de stad Hamamatsu. In plaats van een karakterloos zakenhotel wordt gekozen voor een traditioneel Japans hotel in "Gamagori"; een badplaatsje precies tussen beide fabrieken in.

De beoogde fotosessie aan het strand valt echter letterlijk en figuurlijk in het water. Het is eind mei en het regenseizoen is begonnen. Vanaf nu regent het iedere dag.

Gelukkig heeft de MX5 zich inmiddels ruimschoots kunnen bewijzen. Bij de MX5 gaat het niet alleen om het bereiken van de bestemming, het gaat er vooral om dat de rit zelf zo aangenaam mogelijk is.

Mazda MX5 (2005 - 2015)

Conclusie

Is de Mazda MX5 de ideale wagen voor een rondreis door Japan? Zeker! Alleen in een cabriolet kunnen de inzittenden volop van het landschap genieten. De MX5 is zowel een heerlijke wagen om te toeren als een sportieve wagen om te genieten van de rit zelf.

In de loop der jaren is de MX5 steeds verder verfijnd en dat is te merken. Voor modeljaar 2013 zijn de besturing, het onderstel en de motor beter met elkaar in balans gebracht en is het rijplezier nog groter. De Mazda MX5 is daarom niet alleen de favoriete roadster van kopers wereldwijd, maar ook de favoriete wagen van de redactie voor een reis door Japan.

voor
  • Pure cabrio
  • Prima prestaties
  • Directe besturing, fijn onderstel
tegen
  • Cabriokap matig geïsoleerd
  • Bediening zijruiten onwillekeurig
  • Matig zicht rondom met gesloten kap
Ik wil van mijn auto af
Audi TT Roadster Audi TT Roadster
"Aangenaam treffen"
 

 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties

Print