28 november 2021

Reacties Mazda CX3

Reacties van eigenaars

  

, datum: 25 december 2019

Forum CX3: Ik heb al 2 problemen met mijn CX3. Bij het sturen hoor ik een krakend geluid.

MZD scherm gaat op zwart en moet opnieuw opstarten en soms heb ik het idee dat de traction control/ESP niet goed werkt. In de sneeuw zat ik bijna tegen een paaltje zonder dat er een lampje ging branden van de traction control/ESP.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 1 mei 2019

Forum CX3: Iemand die weet of je de deurvergrendeling kan programmeren zodat de deuren sluiten vanaf dat je bijvoorbeeld 20 km/u rijdt? Anticarjack?

Forum verkoop: Tip top in orde.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 maart 2019

Forum CX3: Wij hebben het volgende probleem. Hebben een trekhaak laten plaatsen, en bij het achteruit rijden, met aanhangwagen, blokkeert de veiligheid het remsysteem. Er kan dus niet deftig achteruit gereden worden, wanneer er een aanhangwagen aan de trekhaak hangt. Bij Mazda geweest, en volgens hen is dit blijkbaar geen alleenstaand geval. Nog iemand ervaring hier omtrend?

Forum verkoop: De verkoper heeft ons uitstekend geholpen, en uitgebreid mogen testrijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Ac887766, datum: 23 april 2019

Antwoord: Heb het zelfde probleem wat moet je dan doen?

 
Reactie van: Geert. Denys, datum: 19 juli 2019

Antwoord: Dit probleem is simpel op te lossen door een originele kabelboom met module te installeren. Enkel daarmee wordt de "rear SCBS" uit geschakeld.

  

, datum: 1 december 2016

Forum CX3: De koffer is niet van de grootste, maar dit is zeker geen Mazda meer van 25 jaar geleden. De motor is pittig draait op laag toerental en is zeer zuinig in verbruik. Gemiddeld tussen 6.8 en 7.5 liter per 100 km. Zelfs rijd ik regelmatig eens 150 per uur.

Forum onderhoud (onbekende dealer): Eerste onderhoud gebeurt op 10.000km alle volgende op 15000km. Bij het wachten op het onderhoud wordt je zelfs vriendelijk een drankje aangeboden. na het onderhoud komt de mekanieker je vriendelijk de sleutel overhandigen en verteld je wat allemaal aan de wagen gebeurd is. Als dit geen service is.

Forum verkoop: Zeer goede service vriendelijke verkopers (MX MOTORS AALST). Bij aankoop van een wagen kan onderhandeld worden over bepaalde assesoires.

Uitvoering2.0 (150pk)
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 5 oktober 2016

Forum onderhoud (onbekende dealer): Wegens een licht zoemend geluid aan +/- 90 km/u is de automatische versnellingsbak vervangen onder garantie, en dit zonder discussie. Dit is Mazda service!

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Kimbosan, datum: 8 juli 2017

Antwoord: Ik ga de mijne bestellen tegen september '17. Het zal een 2.0 met 120 pk worden met een automaat. Toch lees in hier regelmatig problemen met de automaat. Ik hoop maar dat ik er geen spijt van ga krijgen.

  

, datum: 4 oktober 2016

Forum CX3: Na 3 Mazda's 626 te hebben versleten, heb ik deze CX-3 sinds december 2015 in mijn bezit. Mijn wagen voor deze CX-3 was een Chevrolet Nubira, dat was helemaal een ramp.

Dus, nu terug een Mazda en voor het eerst een automaat met 120 pk benzinemotor. De motor is heel pittig en de automaat is heel plezierig om mee te rijden. In deze CX-3 heb je niet het gevoel met een kleine wagen onderweg te zijn, heel baanvast en comfortabel alhoewel hij toch wat hard staat op die 18 inch velgen.

Ik vind de wagen heel goed afgewerkt, ook van binnen. Heel gemakkelijke zetels vooraan, zitpositie nagenoeg perfect te regelen en alles binnen handbereik. Het head-up display en de peddles aan het stuur zijn ook heel leuk voor als je eens manueel wilt schakelen. De ruimte achteraan is wat minder maar niet echt een probleem.

Kortom, een heel mooie en leuke wagen waar ik nog veel plezier zal van hebben.

De garantie is ook heel goed. Na een aantal weken had ik zo een licht zoemend geluid aan een snelheid van +/- 90 km/u, onder en boven deze snelheid geen probleem. Na wat onderzoek in de garage bleek het de automatische versnellingsbak te zijn. Deze is zonder discussie vervangen door Mazda. TOP

Eigenlijk stapte ik de garage binnen vorige zomer om een CX-5 te kopen, maar ben buitengekomen met een bestelbon van een CX-3, en nog geen minuut spijt van gehad!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Fierensdavid, datum: 2 april 2017

Antwoord: Beste,

Ik overweeg ook om de cx 3 2.0 120 pk automaat aan te kopen.
Ik vroeg me af of u nog steeds tevreden bent van uw aankoop en of u problemen ondervonden hebt met de navigatie of electronica?

Alvast bedankt voor uw antwoord!

mvg
David

 
Reactie van: Toppershof, datum: 24 april 2017

Antwoord: Mijn probleem met de navigatie en dergelijke zijn nu verholpen, ik ben van dealer veranderd naar garage Schokkaert in Ninove, die hebben mijn problemen opgelost en ben nu wel tevreden over de navigatie want opzich is het wel een hele goeie net zoals de hele auto trouwens.

  

, datum: 1 mei 2016

Forum CX3: Heb deze CX-x3 nog niet zolang en aangekocht ter vervanging van mijn nissan Qashqai. Ik vind hem echt mooi van design en sinds dit mijn Vierde Mazda is weet ik dat het kwa betrouwbaarheid wel snor zit. Maar toch nu al een vervelend iets dat mij verast: de GPS valt regelmatig uit en start dan terug opnieuw op, is heel vervelend. Ook het lane departure systeem werkt niet altijd? Ik had ik met de Nissan geen last van ook ben ik niet tevreden van de garage die de problemen afwimpelen, ik hoop dat Mazda vlug klaarheid brengt en oplossingen aanbiedt.

Forum onderhoud (onbekende dealer): Nog geen laten uitvoeren, hoop dat eerst mijn problemen opgelost worden.

Forum verkoop: Vriendelijk voor de aankoop, nu veel minder en wordt niet echt verder geholpen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Tmaas79, datum: 15 augustus 2016

Antwoord: Is dit bij u ooit opgelost? Wij hebben hierdoor de auto ingeruild namelijk. Dealer en of Mazda deed hier ook niks aan het probleem.

 
Reactie van: Bata-86, datum: 5 oktober 2016

Antwoord: Spijtig dat je problemen niet opgelost geraken. Ik denk toch dat het met de dealer te maken heeft, die mag wat meer moeite doen, of, verander van dealer. Tegenwoordig zijn ze blij met nieuwe klanten, ook voor onderhoud. Ik kan echt niet klagen van Mazda (automatische versnellingsban vervangen onder garantie) , en al zeker niet van mijn Mazda dealer.

 
 1 

Jeep RenegadeJeep Renegade
★★★☆☆
Suzuki VitaraSuzuki Vitara
★★★☆☆
Ford EcoSportFord EcoSport
★★★★☆
 

Info

Technische fiche

Prijs

KM-kosten