1 december 2017
Lexus RX (2015 - 2022)
Nieuws

Lexus RX 450hL

Lexus introduceert RX 450hL

1 december 2017 - De Lexus RX is vernieuwd voor modeljaar 2018. Met de RX L-modellen kunnen Lexus-bestuurders voortaan opteren voor een derde zetelrij. Daartoe verlengde Lexus het koetswerk achteraan met 110 millimeter en opteerde het merk voor een steilere achterklepruit dan op de modellen met twee rijen. De zevenzitter gebruikt een 60/40 neerklapbare achterbank. De toegang tot de derde rij wordt vereenvoudigd door een hendel die de tweede zetelrij naar voren schuift. De nieuwe versie van de Lexus RX zal in Belgiƫ beschikbaar zijn vanaf juni 2018.
Ik wil van mijn auto af

Lexus heeft de derde rij van de RX L-modellen ontworpen om hetzelfde comfort- en luxeniveau te bieden als de tweede rij. De tweede zetelrij staat iets hoger dan de derde rij, waardoor de achterpassagiers meer voetruimte genieten. De standaard lederen bekleding is verkrijgbaar in diverse kleuren. De airconditioning met drie zones geeft passagiers op de derde zetelrij een afzonderlijke regeling achterin, evenals specifieke verluchtingsroosters. En voor meer comfort zijn een elektrisch neerklapbare achterbank en een intelligente elektrische achterklep als optie verkrijgbaar op de RX L (een hand in de buurt van het logo houden volstaat om de achterklep te openen).

Lexus RX (2015 - 2022)

De elegante zwarte C-stijlen van de RX L creëren een zwevend dakeffect. Het spoelvormige thema komt ook achteraan terug met de L-vormige ledkoplampen die de achterklep omhullen en doorlopen op de flanken. De optionele 20 duims velgen dragen bij tot zijn krachtige uitstraling. Alle RX-lakkleuren zijn afgewerkt met een krasbestendige, zelfherstellende laag met een macromoleculair polymeer.

In de RX L-modellen voor 2018 beschermen zijdelingse gordijnairbags over de volledige lengte de drie zetelrijen. Het Lexus Safety System +, dat standaard wordt gemonteerd op de meeste markten, omvat het Pre-Collision System (PCS) met voetgangerdetectie, de rijstrookassistent Lane Keeping Assist (LKA) met stuurcorrectie, de automatische grootlichten (Automatic High Beam, AHB) en de variabele snelheidsregelaar voor alle snelheden (All-Speed Adaptive Cruise Control). De hogere uitrustingsniveaus kunnen ook beschikken over een dodehoekassistent (Blind Spot Monitor, BSM) met Panoramic View Monitor (PVM), een intelligente parkeerhulp (Intelligent Parking Sensor, IPS), een remfunctie bij dwarsverkeer achter de wagen en het Adaptive High Beam System (AHS).

Het Lexus Hybrid Drive-systeem paart de 3.5 V6-benzinemotor met directe D4-S-injectie aan twee elektromotoren / generatoren om een totaal systeemvermogen van 313 pk te leveren. Het AWD-systeem is uniek voor het hybridemodel. In tegenstelling tot de RX 350L AWD, die een transferbak en aandrijfas naar de achterwielen gebruikt, werkt de RX 450hL met een onafhankelijke, achteraan gemonteerde elektromotor, die wanneer nodig de achterwielen aandrijft om een optimale tractie te verzekeren. In de RX 450hL voegt het Drive Mode Select-systeem nog een vierde modus toe, EV, die het mogelijk maakt om korte afstanden zuiver elektrisch af te leggen.

Lexus RX (2015 - 2022)

Optionele sierafwerkingen voor het interieur zijn onder meer Matte Bamboo, Walnut, Dark Brown Shimamoku, 3D Film en Laser Cut Dark Wood. Voor de 3D Film-afwerking van het basismodel werd een driedimensionaal gebosseleerd patroon in glanzend zwart gebruikt om een hoogwaardig design met diepgang te creëren.

Een optioneel head-up kleurendisplay (HUD), dat naadloos in het design van het instrumentenbord werd geïntegreerd, kan belangrijke informatie op de voorruit projecteren zodat de bestuurder zijn aandacht op de weg kan houden. Het standaard Display Audio-systeem beschikt over een 8" scherm, AM/FM-radio, Bluetooth, een microfoon voor spraakherkenning, een micro SD-gleuf, een AUX-aansluiting (mini-jack), twee USB-poorten en negen luidsprekers. Vaak gebruikte toetsen staan binnen handbereik voor een maximaal gebruiksgemak. De USB-poorten op de middelste zetelrij stellen passagiers in staat om hun eigen multimediatoestellen te gebruiken en op te laden.

De hoogste uitvoering is standaard uitgerust met een audiosysteem van topkwaliteit in de vorm van het 835 watt sterke Mark Levinson Premium Surround-systeem met vijftien luidsprekers in combinatie met een van beide navigatiesystemen. De restauratietechnologie Advanced Clariâ€'Fi herstelt gecomprimeerde muziek en wekt digitale muziekbestanden opnieuw tot leven. Eveneens verkrijgbaar is het eerste 12,3 duims scherm met hoge resolutie in de autosector. Dit 'split screen'-scherm geeft navigatiekaarten op volledige schermgrootte weer, maar kan tegelijk ook toegang bieden tot de audio- en klimaatbediening en diverse andere systemen.

Lexus RX (2015 - 2022)

De RX 450hL, de krachtigste en zuinigste RX uit het gamma, kan tegen meerprijs worden uitgerust met verwarmbare/geventileerde voorzetels en een dodehoekmonitor (BSM) met remfunctie bij dwarsverkeer achter de auto.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be