17 december 2009
Lexus RX (2009 - 2015)

Lexus RX450h

Lexus introduceert voorwielaangedreven RX450h

Autozine
17 december 2009 | Toen Lexus deze zomer de hybride cross-over RX 450h met vierwielaandrijving lanceerde op de Belgische markt, steunde het merk op tien jaar ervaring in de ontwikkeling van een volwaardige hybridetechnologie. Lexus introduceert nu ook een voorwielaangedreven versie van de RX 450h. Die nieuwe variant biedt hetzelfde vermogen van 299 pk maar produceert nog minder CO2: 140 g/km, hetzij 8gram minder dan de vierwielaangedreven modellen. Deze versie kan daarmee de beste verhouding CO2-emissies/pk op de Belgische automarkt voorleggen, met 0,486g/km per pk.
MeFirst

De RX 450h FWD plukt de vruchten van de Lexus Hybrid Drive-technologie maar beschikt in tegenstelling tot de AWD-versie niet over een tweede elektromotor achteraan. Drie rijmodi (Eco, EV en SNOW) verfijnen de verbruikswinst en de dynamische prestaties van het hybridesysteem nog meer. De EV-modus, die een stil rijgedrag zonder CO2- en NOx-emissies mogelijk maakt, wordt enkel verzekerd door de elektromotor. De RX 450h FWD werpt zich dan ook op als de zuinigste prestigecross-over ter wereld, met een gemiddeld verbruik van 6 l/100 km over de gemengde cyclus.

Lexus RX (2009 - 2015)

Als laatste evolutie van de designtaal L-finesse kan deze erg aerodynamische cross-over een voor zijn segment voorbeeldige Cx-waarde van 0,32 voorleggen. Bovendien kan hij worden uitgerust met tal van innovatieve voorzieningen zoals de multifunctionele afstandsbediening 'Remote Touch'. De standaarduitrusting van de RX 450h FWD is vergelijkbaar met de uitrusting van de AWD-versie, op het 'Leather Pack' na,dathier enkel als optie wordtaangeboden.

Het weggedrag van de RX 450h werd speciaal afgestemd op de Europese markt en maakt gebruik van een nieuwe achterwielophanging met dubbele driehoekige draagarmen. Lexus bevestigt daarmee zijn wil om een prestigieuze cross-over te bieden die een waardig alternatief vormt voor dieselmotoren, dankzij de in dit segment onovertroffen verbruiks- en CO2-cijfers van het Lexus Hybrid Drive-systeem.

De RX 450h FWD is beschikbaar vanaf 57.500 euro inclusief btw, hetzij 3.680 euro minder dan de vierwielaangedreven variant.

Ik wil van mijn auto af
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties