25 oktober 2017

Lexus LS+ Concept

Lexus toont LS+ Concept op Tokyo Motorshow 2017

25 oktober 2017 - Lexus stelt zijn autonoom rijdende concept-car 'LS+ Concept' voor op het 45e autosalon van Tokio 2017 . Om bij dragen tot een wereld zonder verkeersdoden heeft Lexus al verscheidene geavanceerde technologieën geïntroduceerd in het kader van zijn 'Integrated Safety Management Concept'. En om mensen in alle veiligheid te laten genieten van een vloeiende mobiliteit en een maximaal rijplezier ontwikkelde de constructeur ook autonome rijhulpsystemen. Zo wil het merk in de eerste helft van de jaren 2020 zijn 'Urban Teammate'-technologieën voor autonoom rijden op normale wegen voorstellen.
Ik wil van mijn auto af

De LS+ Concept, uitgerust met nieuwe technologieën, blikt vooruit op de toekomstige uitstraling van het vlaggenschip 'LS'. Met zijn progressieve en toch voorname stijl en zijn geautomatiseerde rijtechnologieën die tegen 2020 in productie zullen worden genomen, werd de LS+ Concept ontwikkeld als een model dat de toekomst van Lexus symboliseert.

Lexus

Als een concept-car die vooruitblikt op de toekomstige designevolutie van de LS, getuigt de LS+ Concept van een voorname uitstraling en geeft hij aan in welke richting het Lexus-design de komende jaren zal evolueren op basis van Lexus' designfilosofie 'L-finesse'. Naast de evolutie van het spoelvormige radiatorrooster, met een grote afsluitbare grille die bijdraagt tot de verbeterde koelprestaties en stroomlijn, dragen ook de deels met lasertechnologie uitgeruste koplampen en achterlichtblokken en de elektronische buitenspiegels bij tot de opvallende look van de LS+ Concept.

Lexus streeft naar eigen zeggen naar een wereld waarin iedereen kan genieten van een veilige, soepele en vrije mobiliteit dankzij autonome rijtechnologieën. De constructeur is meer bepaald van plan om autonoom rijden van de oprit tot de afrit van snelwegen tegen 2020 mogelijk te maken met zijn 'Highway Teammate'-gamma van autonome rijtechnologieën dat op de LS+ Concept wordt voorgesteld. Op snelwegen waar enkel motorvoertuigen rijden, kunnen deze boordsystemen dankzij hun doorgedreven herkenning, beoordeling en bediening al automatisch invoegen, van rijstrook veranderen en uitvoegen, maar ook de auto op zijn rijstrook houden en afstand bewaren ten opzichte van andere voertuigen.

De LS+ Concept kan communiceren met een datacenter om zijn systeemsoftware bij te werken, zodat nieuwe functies gemakkelijk kunnen worden toegevoegd. Intussen leert de artificiële intelligentie (AI) van big data zoals informatie over wegen en omgevingen om een hoge mate van autonomie te verzekeren. De auto, die kan meegroeien met zijn gebruikers, vertegenwoordigt een nieuw tijdperk voor het imago van auto's, waar mensen emotioneel aan gehecht kunnen raken.

WijKopenAutos.be