24 april 2020

Lexus

Kunstenaars leggen Lexus vast in manga

24 april 2020 - In een reeks illustraties die een eerbetoon zijn aan de eigentijdse stijl en culturele traditie van de Japanse manga, zien we Lexus-modellen voor een vuurspuwende draak vluchten, op een rustige plek langs de kust pauzeren en uit een exploderende stad ontsnappen.
Ik wil van mijn auto af

De in opdracht van Lexus Groot-Brittannië gemaakte afbeeldingen laten de sterke invloed van Japanse tradities en esthetiek op de auto's van Lexus zien door enkele van de populairste modellen van het merk in de stijl van een stripavontuur weer te geven. De drie kunstenaars die de opdracht van Lexus kregen, zijn Yishan Li, Timothy Kong en Daniel Atanasov, die respectievelijk de nieuwe UX compacte SUV, de ES sedan en de LC coupé in hun werk hebben afgebeeld.

Lexus

Het werk van de autodidactische kunstenares Yishan Li is internationaal gepubliceerd in meer dan 30 stripalbums. Haar interpretatie van de UX is gebaseerd op de New Horizons-campagne voor de auto en toont een vrouw die bij zonsondergang op haar auto zit te relaxen aan de kust nadat ze een groot creatief project heeft voltooid. Op de vraag wat ze het meest uitdagend aan het werk vond, antwoordde ze: "De auto! Er zijn zo veel scherpe rondingen en designelementen. Die zijn veel moeilijker te tekenen dan personages."

Timothy Kong combineert manga met Japanse anime en westerse invloeden van oude meesters in zijn werk. Hij heeft een fantastische scène getekend waarin een Lexus ES sedan op hoge snelheid wegrijdt voor een vuurspuwende draak. "Ik koos voor een draak om het gedurfde design van de auto's van Lexus te benadrukken", legt hij uit. "In de Japanse cultuur worden draken voorgesteld als ongelooflijk sterke en trotse wezens, die moed en kracht symboliseren. En een draak uitdagen wordt gezien als een staaltje van dapperheid."

De kunstenaar Daniel Atanasov werd geboren in Bulgarije en raakte als kind gefascineerd door Japanse animatiefilms. Na zijn klassieke kunstopleiding onderzocht hij een vorm van manga die gericht is op sciencefiction, avontuur en martial arts. Dat is de vorm waarin hij zich nu uitdrukt. Deze invloed is duidelijk zichtbaar in zijn weergave van een donkerrode Lexus LC coupé met het personage van een krijger op het dak en de exploderende skyline van een stad op de achtergrond. "Dit was de eerste keer dat me was gevraagd om een echte auto in een tekening op te nemen en die eruit te laten zien als onderdeel van een fictief verhaal. De auto zelf is een autonoom wezen, maar heeft tegelijkertijd een symbiotische relatie met de man. Daarom zit er ook niemand achter het stuur: de auto is intelligent, zelfrijdend en betrouwbaar."

WijKopenAutos.be