14 augustus 2019
Nieuws

Lexus LC

Lexus LC nu als Classic Limited Edition

14 augustus 2019 - Sinds zijn introductie drie jaar geleden is de LC uitgegroeid tot het visitekaartje van Lexus. Dit jaar komt daar nog een extra laag raffinement bij met de introductie van de 2020 Lexus LC Limited Edition. Door de lijnen van de LC te versmelten met een klassiek kleurenpalet roept deze nieuwe, in beperkte oplage gebouwde LC het beeld op van een meer verfijnde, volwassen coupé, zonder toegevingen te doen op de moderne prestaties, technologie en stijl die hem kenmerken.
Ik wil van mijn auto af

De transformatie begint met zijn onderscheidende Terrane Khaki lak, een exclusieve Limited Edition-kleur voor de LC. De onderscheidende groentint is subtiel in zijn kleurdiepte maar springt direct in het oog, waardoor elk hoekje van het wonderbaarlijke design van de LC extra aandacht krijgt. Een stel 21-inch wielen in twee tinten vervolledigt deze look, die het stijlprofiel van de LC op een hoger niveau tilt.

Lexus LC

De elektrisch verstelbare stoelen met 10 posities zijn afgewerkt in anilineleder, het zachtste, meest kwaliteitsvolle leder dat in het Lexus-gamma wordt toegepast. De kleur Bespoke Saddle Tan is uniek voor de Limited Edition en wordt aangevuld met de iets donkerdere tint van de Alcantara bekleding op de deurpanelen, waardoor de cabine zacht en uitnodigend oogt. Als contrast met de geelbruine kleur van de stoelen wordt Black Amber leder gebruikt voor het stuurwiel, het dashboard, de middenconsole en de deuren. Bruin stiksel verbindt het donkerdere leder met de stoelen en doet de doorgedreven precisie van elke steek uitkomen.

De finishing touch voor elke 2020 Lexus LC Limited Edition is een aangepaste dorpelplaat, die voor elke wagen aangeeft dat het om een "limited edition" gaat. Door de geometrische vormen van de achterremlichten door te trekken naar deze lasergesneden platen, is het telkens wanneer u de deur opent op subtiele wijze duidelijk dat dit een zeldzame wagen is.

Er zijn geen mechanische wijzigingen aan de LC, of het nu gaat om de LC 500 (met een 5,0-liter V8 benzinemotor en Direct Shift tientraps automaat) of de hybride versie LC 500h die als wereldprimeur uitgerust is met een viertraps Multi Stage Hybrid System; een 3,5-liter V6 benzinemotor gecombineerd met een elektromotor.

Naast de vooraanstaande kleur Terrane Khaki is de Limited Edition ook verkrijgbaar in Graphite Black en Sonic Titanium. De eerste leveringen van de 2020 Lexus LC 500 Limited Edition zijn vanaf november 2019 voorzien.

WijKopenAutos.be