28 augustus 2007
Jaguar XF (2007 - 2015)
Nieuws

Jaguar XF

Jaguar introduceert XF

28 augustus 2007 - Jaguar onthult de geheel nieuwe XF. De vierdeurs XF heeft de uitstraling van een coupe, maar claimt voldoende ruimte aan vijf volwassenen. De nieuwe Jaguar XF kan vanaf nu worden besteld. In maart 2008 zullen de eerste auto's aan klanten worden geleverd.
Autoparts

Bij de introductie van de XF is een reeks van vier verschillende motoren leverbaar, alle in combinatie met zestrapsautomaat met schakelpaddles aan het stuurwiel om ook handmatig te kunnen schakelen (Jaguar Sequential Shift):

Jaguar XF (2007 - 2015)
  • 2.7 liter V6 diesel: 0 - 100 km/u in 8,2 seconden en een topsnelheid van 229 km/u;
  • 3.0 liter V6 benzine: 0 - 100 km/u in 8,3 seconden en een topsnelheid van 237 km/u;
  • 4.2 liter V8 benzine: 0 - 100 km/u in 6,5 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u;
  • 4.2 S/C V8 benzine: 0 - 100 km/u in 5,4 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

De nieuwe XF is voorzien van diverse hulpsystemen, zoals Electronic Brake Assist, Electronic Brakeforce Distribution, antiblokkeerremsysteem (ABS), Dynamic Stability Control, Cornering Brake Control, en Engine Drag Torque Control. Daarbij is de XF de eerste Jaguar die kan beschikken over Understeer Control Logic, een systeem dat helpt de auto af te remmen om de grip van de voorwielen te herstellen op het moment dat de situatie daarom vraagt.

Tot de overige hulpsystemen van de XF behoren onder meer de Blind Spot Monitor, Park Distance Control voor en achter, de achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control, de automatische snelheidsbegrenzer en het bandenspanningswaarschuwingssysteem. De Bluetooth-telefoonsysteemvoorziening, de aansluiting voor een iPod of andere MP3-speler, Jaguar Voice en een cd-speler of cd-wisselaar voor zes cds zorgen daarbij voor volmaakt reiscomfort.

Bijzonder detail: de ventilatieopeningen van de airconditioning in het dashboard blijven verborgen totdat de motor wordt gestart. Op dat moment draaien ze op elegante wijze open. Een andere nieuwe technologie JaguarSense omvat sensorbediening voor de interieurverlichting en het dashboardkastje.

Jaguar XF (2007 - 2015)

ls eerste saloon van Jaguar is de XF uitgerust met het nieuwe Pedestrian Contact Sensing System. Dit zorgt voor een grote mate van veiligheid voor voetgangers, aangezien de motorkap bij een aanrijding omhoog komt om ruimte vrij te maken tussen de carrosserie en harde onderdelen van de motor.

Voor de XF zijn drie uitrustingsniveau's beschikbaar. De XF Luxury is leverbaar met een V6-benzine- of dieselmotor, terwijl voor de XF Premium Luxury ook de V8-benzinemotor leverbaar is. De XF SV8 beschikt tot slot over de Supercharged V8-benzinemotor.

Ik wil van mijn auto af
WijKopenAutos.be