5 februari 2020

Hyundai

2 Belgische atletes worden Hyundai-ambassadrice

5 februari 2020 - Hanne Claes en Camille Laus, twee absolute toppers in de Belgische atletiek én allebei lid van de Belgian Cheetahs, worden Hyundai-ambassadrices Hyundai Belux steunt beide atletes in hun aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo in de zomer van dit jaar start van een duurzaam partnership, op het hoogste sportieve niveau.

Op veel vlakken zijn Hanne Claes en Camille Laus elkaars tegenpolen. Nederlandstalig en franstalig, blondine en brunette, groot en klein, hordenloopster en sprintster. Maar tegelijk vullen ze elkaar aan als yin en yang. Want ze zijn allebei professioneel atlete, door Jacques Borlée getraind tot aan de Europese top in hun disciplines. Bovendien zijn Hanne en Camille ook hartsvriendinnen, én samen gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo, op de 4x400m met de Belgian Cheetahs. En voortaan… rijden ze dus ook allebei in een Hyundai!

Hyundai

Allebei hebben ze een Master in business management op zak, maar die loopbaan schoven ze even aan de kant om te streven naar één gemeenschappelijke, Olympische droom. En of ze die droom bereikten! Met de Belgian Cheetahs zijn ze intussen 4de in Europa en top 10 in de wereld op de 4x400m. Genoeg voor een ticket om deze zomer aan te treden op het allerhoogste niveau van de sport. Tot aan de Olympische spelen, kunnen ze rekenen op de steun van een nieuwe partner: Hyundai Belux

Camille is geboren in Doornik in 1993, en bouwde haar atletiekcarrière uit in verschillende disciplines als verspringen (Belgisch kampioene in 2013) en sprintnummers. De voorbije jaren werkte ze zich als individuele atlete op naar de Belgische top in de 400m sprint. Haar persoonlijke besttijd zit nog amper 4 honderdsten van een seconde boven die van het Belgisch record. En als kapitein van de Belgische aflossingsploeg in de 4x400m spurtte ze samen met de andere Belgian Cheetahs op de voorbije wereldkampioenschappen in Doha naar een vijfde plaats.

Sinds haar atletiekdebuut in 2009 haalde de intussen 28-jarige Hanne Claes meervoudige Belgische titels in individuele disciplines als de 200m en de 400m horden. Vandaag legt ze zich specifiek toe op die 400m horden, en is ze na een ijzersterke vierde plaats op het Europese kampioenschap in Doha en een 12 de stek op het WK in Doha ook individueel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo. En samen met Camille haalde ze dus ook het Olympisch ticket binnen voor de 4x400m.

Vanaf vandaag krijgen Camille en Hanne dus actieve steun van Hyundai Belux, op weg naar de Olympische Spelen die eind juli starten in Tokyo. Wim Doms, PR & Communications Manager voor Hyundai Belux, legt uit hoe de beide atletes ambassadrice van het merk zijn geworden: "De eerste kennismaking met Camille kwam er toen ze zich in de lente van vorig jaar waagde een co-drive met Thierry Neuville, na de WRC-manche in Portugal. Tijdens de gesprekken over een partnership, kwam ook Hanne in beeld, en zo zijn we uiteindelijk bijzonder trots dat allebei deze topatletes toetreden tot de Hyundai-familie. Naast sportieve partnerships in andere disciplines, zoals in het voetbal met KAA Gent en in de autosport met Thierry Neuville in het WRC en - vanaf dit jaar - Grégoire Munster in het Belgisch kampioenschap, is dit partnership op het allerhoogste niveau in de atletiek alweer een mooie opsteker voor ons merk. We zijn er alvast van overtuigd dat we van Camille en Hanne nog heel veel sterke prestaties gaan zien".