27 februari 2018
Nieuws

Hyundai Kona (2017 - 2023)

Hyundai introduceert KONA Electric

27 februari 2018 - Met de Kona Electric brengt Hyundai de eerste volledig elektrische subcompacte SUV op de Europese markt. De aandrijving van de nieuwste milieuvriendelijke Hyundai wordt geleverd in twee verschillende versies, met een rijbereik tot 470 kilometer. De eerste zuiver elektrische subcompacte SUV valt op door de unieke vormgeving van het exterieur, met zijn gesloten grille, en door een afzonderlijke middenconsole in het interieur voor de shift-bywire-module. Daarmee kan de bestuurder intuïtief elektronisch schakelen. De All-New Kona Electric krijgt dezelfde expressieve vormgeving en onverschrokken allure als de versie met verbrandingsmotor.

De All-New Kona Electric laat de klant proeven van de twee snelst groeiende trends in de autowereld: EV en SUV. Het platform van de Kona werd van nul af ontwikkeld, zodat het accupakket wordt geïntegreerd zonder de ruime binnenafmetingen in het gedrang te brengen.

Hyundai Kona (2017 - 2023)

De Kona Electric biedt straks een keuze uit twee verschillende elektrische aandrijflijnen. De versie met de grootste actieradius laat de eigenaar tot 470 kilometer rijden tot de volgende oplaadbeurt en levert een maximumvermogen van 204 pk (150 kW). De basisversie rijdt met een batterijcapaciteit van 39,2 kWh wel 300 km op één lading en levert 135 pk (99 kW). Het onmiddellijk beschikbare koppel van 395 Nm stuwt de All-New Kona Electric van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden.

Met hendels achter het stuurwiel regelt de bestuurder de intensiteit van het regeneratieve remsysteem, dat zoveel mogelijk bijkomende energie recupereert. Het 7" grote 'supervision cluster' helpt de bestuurder door cruciale informatie weer te geven over de prestaties van de auto en het aanvullende head-updisplay projecteert relevante rij-informatie rechtstreeks in zijn blikveld.

De Kona Electric biedt een breed spectrum aan connectiviteitsvoorzieningen, zoals het infotainmentsysteem waarin navigatie-, media- en connectiviteitsfuncties, bv. Apple CarPlay, Android Auto en een draadloos oplaadvak, geïntegreerd zijn. Om aan de strengste Europese veiligheidsnormen te voldoen, kreeg het nieuwe ecomodel van Hyundai Motor de recentste actieveveiligheidstechnologie en rijhulpsystemen, die het merk SmartSense noemt: Forward Collision Avoidance Assist met voetgangerdetectie, Blind Spot Collision Warning met Rear Cross Traffic Collision Warning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Intelligent Speed Limit Warning en Lane Following Assist.