26 augustus 2010
Nieuws

Hyundai ix35

5 sterren score in Euro NCAP crashtest voor Hyundai ix35

26 augustus 2010 - Euro NCAP, de onafhankelijke organisatie die de veiligheid van voertuigen test, heeft aangekondigd dat de nieuwe Hyundai ix35 bekroond wordt met de maximale 5-sterren waarde voor zijn uitgebreide crashtest-programma. De ix35 is de derde Hyundai op rij die een 5-sterren beoordeling krijgt van Euro NCAP, volgend op de top kwalificatie behaald door de i20 en de i30.
Ik wil van mijn auto af

De ix35 behaalde een score van 88% voor de veiligheid van kinderen, waarbij uitstekende resultaten werden vastgesteld voor zowel 18-maand testpoppen als voor 3 jaar oude dummies. De testscore voor volwassenen bedraagt 90% en de passieve veiligheidsonderdelen behaalden een score van 71%.

Hyundai ix35

'Electronic stability control' of ESP, hetgeen standard in alle modellen zit, en ook de gordelverklikkers hebben een grote rol gespeeld voor de ix35 in het behalen van de score in deze veiligheidscategorie.

Allan Rushforth, Vice President van Hyundai Motor Europe verklaarde: "het ontvangen van een 5- sterren bekroning kin de NCAP botsproeven is het bewijs van ons engagement om de klanten te voorzien van voertuigen van hogere kwalitieit en uitzonderlijke veiligheid. Europese chauffeurs hebben zeer hoge verwachtingen en onze designers en ingenieurs van het Europees R&D centrum hebben een wagen ontworpen die aan deze verwachtingen voldoet".

Autoparts
WijKopenAutos.be