7 december 2015
Nieuws

Hyundai IONIQ

Hyundai introduceert IONIQ

7 december 2015 - Hyundai Motor heeft de naam aangekondigd van een nieuw middenklasse model met alternatieve aandrijvingen. De Hyundai IONIQ zal in de tweede helft van 2016 in de Europese showrooms verschijnen. De auto zal verkrijgbaar in hybride-vorm, maar ook als 100% elektrisch voertuig en met plug-in hybride aandrijflijn. Het is de eerste keer dat een autofabrikant drie verschillende oplossingen biedt in één model.
Ik wil van mijn auto af

Hyundai Motor heeft de ambitie om de richting van toekomstige mobiliteit in kaart te brengen en mee te bepalen, en daarbij rekening te houden met onze ecologische voetafdruk. De IONIQ reageert op de snel veranderende levensstijl van de klant. De IONIQ zal een toonaangevend brandstofverbruik combineren met een aantrekkelijk design en responsieve rijkwaliteiten. Een unieke mix die totnogtoe zeldzaam is bij hybride voertuigen.

Hyundai IONIQ

Woong-Chul Yang, hoofd van Hyundai Motor R & D Center zei: "We zijn trots dan we onze eco-vriendelijke line-up kunnen uitbreiden met de introductie van de IONIQ. Onze visie voor de toekomstige mobiliteit richt zich op het aanbieden van meerdere keuzes voor de klant, met een verscheidenheid aan oplossingen die beantwoorden aan de uiteenlopende wensen en noden van de klant, en zonder afbreuk te doen aan het ontwerp of rijplezier."

De naam van het nieuwe model verwijst naar elementen in zijn creatie. Een ion is een elektrisch geladen atoom. Het tweede deel van de naam verwijst naar het unieke aanbod waar het model voor staat dankzij de 3 verschillende aandrijflijnen.

IONIQ krijgt een gloednieuw platform dat speciaal ontwikkeld werd voor de verschillende aandrijflijnen van de auto. In de volledig elektrische vorm (EV) is de IONIQ aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion batterij. De plug-in hybride versie (PHEV) combineert een zuinige verbrandingsmotor met een oplaadbare batterij. De hybridevariant ten slotte (HEV) maakt gebruik van de benzinemotor en de beweging van de auto om de accu van de wagen bij te laden.

WijKopenAutos.be