9 november 2017
Hyundai i30
Nieuws

Hyundai i30

Hyundai i30N nu als Thierry Neuville Limited Edition

9 november 2017 - Gelijk met de showroomlancering van Hyundai's eerste echte sportwagen, neemt de Belgisch-Luxemburgse invoerder het initiatief om een exclusieve beperkte serie van de i30N op de markt te brengen. Slechts 35 genummerde wagens zullen beschikbaar zijn. WRC fabriekspiloot en Belg Thierry Neuville leent zijn naam aan deze bijzondere i30N, en hij krijgt zelf nr 01/35 als dienstwagen.
Ik wil van mijn auto af

Aangezien Thierry Neuville zelf zopas het eerste exemplaar als nieuwe company car in ontvangst heeft genomen, zullen dus nog 34 snelle beslissers een i30N "Thierry Neuville" kunnen krijgen. De enige voorwaarde is wel dat ze opteren voor de 275 pk sterke Performance Pack versie.

Hyundai i30

Aan de buitenkant valt de i30N Thierry Neuville meteen op door zijn bijzondere striping (afhankelijk van de koetswerkkleur in het oranje, zwart of wit) en de Thierry Neuville badges. Indien de klant het wenst, kan de striping ook weggelaten worden. Binnenin komt het TN-logo terug in de tapijtenset en op de genummerde badge die discreet op de middenconsole wordt aangebracht. Ook voorziet Hyundai een exclusieve genummerde sleuteldoos waarin uiteraard de sleutel van de wagen en een genummerde sleutelhanger zit.

Hyundai i30

Alle 34 klanten die een i30N Thierry Neuville bestellen, zullen uitgenodigd worden voor een track day op het circuit van Zolder in het voorjaar van 2018. Onder het toeziend oog van ervaren instructeurs zullen zij hun i30N Thierry Neuville kunnen testen waarvoor hij gebouwd is. Bij de ontwikkeling van de i30N hebben de ingenieurs onder leiding van Albert Biermann er namelijk op toegezien dat elke i30N zonder enige aanpassing uitzonderlijke prestaties kan neerzetten op een circuit. Dat zullen de klanten dus in alle veiligheid zelf kunnen ervaren. Meer info over alle aanpassingen die de i30N daarvoor krijgt, is terug te vinden in de persmap.

Hyundai i30

Wie een i30N met Performance Pack bestelt hoeft niets bij te betalen om één van de 34 exclusieve TN-edities te bemachtigen. Alleen snel zijn is de boodschap! Met een uitgesproken attractief prijskaartje van 33.999 € is de i30N sowieso al de meest betaalbare hot hatch op de markt (klik hier voor de details), en met het bijzondere TN-pakket wordt het model nog net iets exclusiever.

WijKopenAutos.be