10 maart 2010
Ford S-MAX (2006 - 2015)

Ford S-MAX (2006 - 2015)

Vernieuwde Ford Galaxy / S-Max in productie

Autozine
10 maart 2010 | Deze middag vierde Ford Genk de officiële productiestart van de vernieuwde Ford S-MAX en Ford Galaxy: de sportieve en de klassieke grote monovolumewagen die sinds 2006 in Genk van de band rollen naast de Ford Mondeo. Deze viering werd bijgewoond door van overheidszijde Federaal Premier Yves Leterme, Minister Jo Vandeurzen als vertegenwoordiger van de Vlaamse regering, Gouverneur Herman Reynders en burgemeester van Genk Wim Dries, en vanwege Ford fabrieksdirecteur Guy Martens en Vice-President Manufacturing Ford Europa Ken Macfarlane.
Ik wil van mijn auto af

Speciale gast was Tony Hadley, lead-zanger van Spandau Ballet en zelf een trotse eigenaar van een Ford S-MAX. Hij aanvaardde graag de uitnodiging om tussen twee concerten (Amsterdam en Brussel) even langs te komen bij Ford Genk en er van de directie zijn nieuwe S-MAX, die als allereerste van de vernieuwde wagens van de band kwam, in ontvangst te nemen.

Ford S-MAX (2006 - 2015)

In een korte toespraak belichtte Federaal Premier Yves Leterme de inspanningen die zowel de Vlaamse als de Federale regering leveren om de automobielsector in ons land qua loonkost competitief te houden ten opzichte van de omliggende landen. Fabrieksdirecteur Guy Martens wees erop dat het een heuglijke dag was voor de fabriek en het personeel van Ford Genk. Het project rond de vernieuwing van de S-MAX en Galaxy vertegenwoordigt immers een investering van 52 miljoen euro, en kwam er mede dankzij de steun van de overheid.

De vernieuwde S-MAX en Galaxy werden in wereldpremière getoond op het Autosalon van Brussel, januari 2010. De lancering voor het grote publiek is voorzien voor 7 mei.

De belangrijkste vernieuwingen van de S-MAX en Galaxy zijn:

  • Een nieuwe frisse look en een meer "premium" interieur.
  • Vernieuwde TDCi-dieselmotoren, krachtiger, zuiniger én met een ecoscore van 67.
  • Nieuwe ECOboost-benzinemotor, eveneens krachtiger én zuiniger.
  • Nieuwe technologieën zoals Blind Spot Information System, instelbare snelheidslimiet, achteruitrijcamera en meer.
MeFirst
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties