8 december 2017

Ford Tourneo

Ford toont vernieuwde Tourneo in Brussel

8 december 2017 - Ford pakt op het Autosalon van Brussel uit met twee Europese premieres: de nieuwe Tourneo Courier en Tourneo Connect, veelzijdige en ruime gezinswagens die samen met de nieuwe Tourneo Custom (Belgische premiere) het Tourneo-gamma compleet maken.
Ik wil van mijn auto af

Na de nieuwe Tourneo Custom die afgelopen zomer voor het eerst getoond werd (Belgische premiere op het Salon van Brussel), maken de nieuwe Tourneo Courier en Connect het Tourneo-gamma van Ford compleet. Als personenwagenversies van Fords Transit - gamma beloven ze gezinnen een combinatie van ruimte, flexibiliteit, robuustheid en rijplezier. Met hun nieuwe uiterlijk voor 2018 moeten ze nog meer klanten aanspreken.

Ford

De Tourneo Courier krijgt als kleinste in de Tourneo-familie een nieuwe aanblik met hertekende neus. Binnenin wordt de middenconsole aangepast voor een betere ergonomie en is er nu plaats voor een 6 inch kleurenscherm met het SYNC3 infotainmentsysteem van Ford. De 1.5 TDCi die sel en 1.0 EcoBoost-motoren in de Tourneo Courier voldoen voortaan aan de Euro 6.2 uitlaatgasnorm en worden standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.

De Tourneo Connect , die zowel in vijf- als zevenzit-configuratie aangeboden wordt, pakt uit met een hertekende, meer aerodynamische voorpartij met een hoger gemonteerd radiatorrooster en slankere koplampen. Ook in de Tourneo Connect is er een 6 inch kleurenscherm met SYNC3 terug dat door zijn losstaande opstelling doet denken aan een tablet.

Ford

Op technologisch vlak ondergaat de Tourneo Connect een doorgedreven evolutie met een aantal comfort- en veiligheidssnufjes die voor het eerst hun opwachting maken in dit segment. Voorbeelden zijn Intelligent Speed Assist dat automatisch de snelheid aa npast aan de aangegeven maximumsnelheid, het noodremsysteem Pre-Collision Assist met voetgangersherkenning, Side Wind Stabilistation en Active Park Assist voor semi-automatisch zowel parallel als haaks op de rijweg parkeren.

Onder de motorkap van de Tourneo Connect zet de vernieuwing zich verder met de volledig nieuwe 1.5 liter EcoBlue diesel en een vernieuwde versie van de 1.0 liter EcoBoost benzine die in de Tourneo Connect voorzien wordt van cilinderuitschakeling. Alle motoren worden stand aard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1.5 EcoBlue Diesel is ook beschikbaar met een automatische achttrapsautomaat.

Ford

Ford pakt tijdens de salonperiode uit met een aantal marketingacties:

  • 'Bestseller' modellen met uitgebreide standaarduitrusting en klantenvoordeel tot 7.700 euro
  • Nieuwe Ford Fiesta va 10.499 euro netto, Private Lease van af 219 euro / mnd zonder voorschot
  • Nieuwe Ford Ecosport lancering met optie packs aan 99 euro
  • Recyclagepremies tot 3.000 euro overnamepremies
  • Financiering 0% JKP op Fiesta, Ecosport, Focus, Kuga
WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be