13 augustus 2015
Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang krijgt nieuw type knie-airbag

Autozine
13 augustus 2015 | Airbags hebben al tienduizenden levens gered sinds hun introductie ruim 35 jaar geleden. Ze zijn ook een belangrijk aandachtspunt voor de designers die ze inbouwen in de wagens waarmee we rijden.

De volledig nieuwe Ford Mustang is de eerste wagen met een nieuw soort knieairbag die geïntegreerd wordt in het luik van het handschoenkastje en niet in het dashboard, zodat passagiers maximaal de ruimte hebben om de benen te strekken. De airbag maakt geen gebruik van een stoffen zak, maar heeft een innoverend, voorgevormd exemplaar van plastic, dat tussen de binnen- en buitenwand van het luik van het handschoenkastje wordt aangebracht.

Ford Mustang

De airbag in het luik van het handschoenkastje is 46 centimeter lang en 28 centimeter breed. Hij is een 65% lichter dan een klassieke knieairbag, maar biedt een vergelijkbare bescherming. Bij een aanrijding blaast een minuscule gasgenerator in het luik van het handschoenkastje de blaas op in slechts 20 milliseconden. Het luik wordt daarbij naar de buitenkant geduwd om de benen te beschermen. Een lager gewicht verbetert de
brandstofefficiëntie en de innovatie maakt tot nu toe het voorwerp uit van 23 octrooien.

De volledig nieuwe Ford Mustang heeft standaard in to taal acht airbags en kreeg de hoogst mogelijke veiligheidsscore van de betreffende instanties in Noord-Amerika. De iconische

Amerikaanse wagen is verkrijgbaar als Fastback en als Convertible, en is nu voor het eerst sinds ruim 50 jaar productie te koop in heel Europa.

 

Info

Technische fiche

Prijs

KM-kosten

Reacties