8 mei 2012
Ford Mondeo Wagon (2007 - 2014)
Nieuws

Ford Mondeo Wagon (2007 - 2014)

Ford Genk bouwt 14 miljoenste wagen

8 mei 2012 - Vandaag is bij Ford Genk de 14 miljoenste wagen van de band gerold, een zwarte Mondeo Clipper Titanium S 2.0 TDCi 136 pk PowerShift. Deze productiemijlpaal komt er 48 jaar na de bouw van het allereerste model in Ford Genk. Ter gelegenheid van de bouw van de 14 miljoenste wagen in de fabriek brachten eigenaars van historische Ford Genk-producten een bezoek aan de geboorteplaats van hun collectors item. De in totaal 14 voertuigen vormden daarbij een levend eerbetoon aan de geschiedenis van Ford Genk. Sinds de productiestart met de bouw van een Taunus P4 - 12M op 2 januari 1964 liepen in Genk niet minder dan 11 modelreeksen van de band.
Ik wil van mijn auto af

Ford Genk is vandaag de hoeksteen in de productie van Fords grote personenwagens, en dat dankzij het team van hoog opgeleide werknemers en het flexibele productiesysteem dat over de voorbije jaren zijn efficiëntie en kwaliteit bewezen heeft. In tegenstelling tot vele andere autofabrieken start de assemblage bij Ford Genk vanaf het prille begin: van het snijden en persen van plaatstaal, over de koetswerkbouw en de lak-afdeling naar de volledige assemblage en uiteraard de eindcontroles. Daarnaast is Ford Genk een leverancier voor andere fabrieken in Europa, want 40 % van het werk in de persafdeling en 75% van de wielen uit de wielenfabriek in Ford Genk zijn bestemd voor andere productiebedrijven.

Ford Mondeo Wagon (2007 - 2014)

Ford Genk is met ongeveer 4500 werknemers en 1000 geproduceerde voertuigen per dag met voorsprong het belangrijkste bedrijf in de provincie Limburg. De jaarlijkse omzet bedraagt om en bij de 3 miljard euro en 95 % van de producten wordt geëxporteerd. Vandaag rollen er maar liefst vijf verschillende koetswerktypes in willekeurige volgorde van de band: Mondeo vierdeurs, Mondeo vijfdeurs, Mondeo Clipper (break), S-MAX en Galaxy.

De productie van de nieuwe Ford Mondeo gaat volgend jaar van start in Ford Genk, waarmee de werkzekerheid in de fabriek gewaarborgd is voor de komende jaren. De basis voor deze gunstige toekomstperspectieven werd gelegd in het investeringsakkoord dat op 30 november 2010 werd getekend. Hierin werd de productie van de nieuwe Mondeo, S-MAX en Galaxy gegarandeerd vanaf 2013.

Verschillende recente Duitse studies toonden de goede kwaliteit van de Ford-modellen aan. Uit Dekra-controles (vergelijkbaar met de Belgische autokeuring) van 15 miljoen wagens blijkt dat Ford-modellen bijzonder betrouwbaar zijn. Bovendien kregen de Fiesta, Kuga, S-MAX en Galaxy zelfs 'best in class' resultaten. Uit een studie van het magazine Auto Bild en Schwacke bleek dan weer dat de Galaxy de hoogste restwaarde heeft van eender welke monovolume die vandaag op de Duitse markt te koop is.

WijKopenAutos.be