25 juni 2010
Nieuws

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Vernieuwde Ford Mondeo maakt debuut op Autosalon van Moskou

25 juni 2010 - Ford Europa zal de gefacelifte Mondeo op 25 augustus voorstellen op het 2010 Moscow International Automobile Salon (MIAS). Het vernieuwde model verschijnt later dit jaar in de showrooms met een aangepaste vormgeving, een verbeterd interieur, effici├źntere motoren, plus talrijke nieuwe veiligheidstechnologie├źn.

Uit de eerste officiële foto's die vooraf werden vrijgegeven, blijkt dat ook de nieuwe Mondeo, net als de modellen Ford S-MAX en Galaxy eerder dit jaar, als nieuwste telg van de Ford-familie de onafgebroken evolutie van het kinetisch design van Ford volgt.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De belangrijkste vernieuwingen bestaan uit opvallende nieuwe radiatorroosters met een solidere trapezevorm onderaan en een slanke opening daarboven, en een motorkap met krachtiger profiel. De nieuwe voorbumper is uitgerust met led-dagrijlichten en ook de hertekende achterlichten maken gebruik van de led-technologie. Daarnaast is ook de nieuwe vormgeving van de kofferklep aan het vernieuwde profiel van de achterlichten aangepast.

Ook het interieur werd opgefrist en is voorzien van een nieuwe doorlopende middenconsole, vernieuwde deuren met de vlakke en geïntegreerde deurhandgrepen en een nieuwe centrale plafondconsole met sfeerverlichting. De nieuwe bekledingsmaterialen voor de hele reeks werden zorgvuldig geselecteerd om de sfeer van luxe in de nieuwe Mondeo te versterken.

Ook het interieur van de nieuwe Mondeo kreeg een aantal nieuwe voorzieningen, zoals led- interieurverlichting en een nieuw satellietnavigatiesysteem, terwijl muziekliefhebbers zullen genieten van het nieuw, als optie verkrijgbaar Premium Sound System met een achtkanaalsversterker van 265 watt en een volledig nieuw luidsprekersysteem met een grote subwoofer van 17 liter.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Bij de lancering van de nieuwe Mondeo verschijnt ook een krachtigere versie van 240 pk van de EcoBoost turbobenzinemotor van 2,0 liter. Andere motoren zijn de bestaande 203 pk-versie van deze motor die eerder dit jaar al zijn opwachting maakte in de Mondeo, de nieuwe S-MAX en de nieuwe Galaxy.

Terwijl de nieuwe motor van 240 pk extra vermogen heeft gekregen, blijft de gemiddelde CO2-uitstoot ongeacht de koetswerkvariant beperkt tot slechts 179 g/km, even veel als de motor van 203 pk. De EcoBoost-technologie belooft een vermindering van brandstofverbruik en uitstoot tot twintig procent in vergelijking met gewone benzinemotoren met een gelijkaardige cilinderinhoud.

Een andere primeur bij de nieuwe Mondeo is de introductie van de grondig vernieuwde Duratorq TDCi motor van 2,2 liter, met een vermogen dat met twaalf procent is gestegen tot 200 pk, waarmee hij de krachtigste Duratorq dieselmotor tot nu toe is. Deze motor wordt in de Mondeo TDCi aangevuld met een TDCi dieselmotor van 2,0 liter die eerder dit jaar al in de Mondeo-reeks werd geïntroduceerd. Deze motor is verkrijgbaar met een vermogen van 115, 140 of 163 pk, met elk een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 139 g/km met manuele 6-versnellingsbak, ongeacht de koetswerkvariant.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Om de motoren voor de nieuwe Mondeo nog zuiniger te maken, is nu een aantal nieuwe Ford ECOnetic-technologieën beschikbaar, zoals Smart Regenerative Charging, Ford Eco Mode en een Active Grille Shutter systeem. Dit elektronisch gestuurd systeem regelt de luchtstroom door de radiator en het motorcompartiment om de luchtweerstand te verkleinen, maar biedt ook voordelen voor de opwarming van de motor om het brandstofverbruik te verlagen en het opwarmen in een koud klimaat te verbeteren.

De verbeteringen aan de aandrijving in de nieuwe Mondeo werden ook uitgebreid tot de overbrenging; de nieuwste PowerShift 6-versnellingsbak met dubbele natte koppeling wordt standaard gekoppeld aan de EcoBoost benzinemotoren en is als optie beschikbaar voor de versies van 140 pk en 163 pk van de Duratorq TDCi van 2,0 liter.

De nieuwe Mondeo zal worden uitgerust met een uitgebreide reeks rijhulpsystemen, waarvan vele voor het eerst in een model van Ford te zien zijn, zoals Lane Departure Warning, Driver Alert en Auto High Beam. Nieuwe voorzieningen die in de nieuwste S- MAX en Galaxy-modellen werden geïntroduceerd, zijn nu ook verkrijgbaar voor de Mondeo-reeks, zoals het Blind Spot Information System, de Speed Limiter, de Rear Door Power Child Locks en de Rear View Camera. Led-verlichtingstechnologie wordt ook toegepast voor de dagrijlichten, de achterlichten en de remlichten.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De vernieuwde Mondeo zal vanaf september 2010 over heel Europa te koop worden aangeboden. Meer informatie en technische gegevens over de nieuwe Mondeo-reeks zullen dichter bij de lancering en de voorstelling op het 2010 Moscow International Automobile Salon (MIAS) op 25 augustus worden vrijgegeven.