13 maart 2018
 

Ford GT

Levering eerste Ford GT in Belgie

Autozine
13 maart 2018 | De eerste Ford GT voor de Belgische markt is geleverd. De Brusselse piloot Loïc Deman nam de sleutels van zijn wagen in ontvangst bij Ford Store Vanspringel in Waver. Deman beste lde zijn Ford GT met een hemelsblauw koetswerk en plant een look die de Gulf- livrei van de Le Mans-winnende 1969 Ford GT40 'Nummer 6' van Jacky Ickx moet benaderen. Ickx zelf heeft de kersverse eigenaar beloofd de wagen te signeren.

Loïc Deman is een fan van de originele GT40 en ook eigenaar van de vorige generatie Ford GT die in 2005 op de markt kwam. Dat hij zich kandidaat stelde voor de aankoop van een nieuwe Ford GT is dan ook geen toeval. Zijn uitgebreide wagencollectie van historische wagen omvat ond er meer een Ford Thunderbird uit 1955 en een 1980 Tyrrell 010 F1 met Ford Cosworth V8 waarmee hij regelmatig deelneemt aan historic races. Deman heeft op dit moment nog geen meter met de Ford GT gereden maar eens ingeschreven wil hij volop genieten van de wagen.

Ford GT

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de legendarische 1-2-3 overwinning van de Ford GT40 tijdens de 24 uren van Le Mans in 1966 onthulde Ford in 2016 de nieuwe Ford GT, die meteen ook zijn klasse won in de etmaalrace. Met de tot de verbeelding sprekende lijnen van zijn volledig in carbonvezel opgetrokken koetswerk en zijn 655 pk sterke 3.5 liter V 6 twinturbo EcoBoost heeft hij alles om het te schoppen tot droom van iedereen die houdt van exclusieve wagens.

 

Info

Reacties