23 april 2018
Ford Focus
Nieuws

Ford Focus

Ford maakt prijzen nieuwe Focus bekend

23 april 2018 - De nieuwe Ford Focus wordt in september officieel gelanceerd in het Europese Ford-netwerk, maar kan nu al nu besteld worden. In Belgiƫ starten de prijzen aan 18.900 euro (vijfdeurs Trend 1.0 EcoBoost 85 pk). De dieselversie is verkrijgbaar vanaf 22.600 euro (vijfdeurs Trend 1.5 TDCi 95 pk). Voor de Clipper breakversie betaat men telkens 1.000 euro meer. Voor het eerst is de Ford Focus ook beschikbaar in luxueuze Vignale-uitvoering die beschikbaar is vanaf 28.600 euro (vijfdeurs, 1.0 EcoBoost 125 pk). Prijzen van de Focus Active volgen later.
Ik wil van mijn auto af

De nieuwe Ford Focus werd op 10 april 2018 onthuld in Londen. Ford besteedde veel aandacht aan het design van zowel het koetswerk als het interieur, waardoor de wagen meer klasse uitstraalt. Het volledig nieuwe model maakt als eerste gebruik van het nieuwe C2-platform van Ford.

Ford Focus

De nieuwe Focus blijft trouw aan het 20 jaar oude erfgoed van rijdynamiek, en kan nu ook uitgerust worden met een elektronisch gestuurde ophanging om in te spelen op de vraag van bestuurders naar comfort of sportiviteit. Daarnaast hebben kopers de mogelijkheid om te kiezen voor een hele rist technologieën die het rijden aangenamer en veiliger maken, zoals een HeadUp Display, Wireless Charging voor smartphones en Active Park Assist 2 om automatisch te parkeren, maar ook Adaptive Cruise Control met Evasive Steering Assist, Stop & Go en Lane Centering Assist.

Een andere primeur op de Focus is FordPass Connect, die van de auto een mobiele wifihotspot maakt, waardoor passagiers met maximaal 10 toestellen tegelijk kunnen surfen. FordPass Connect biedt bovendien Live Traffic-updates voor het navigatiesysteem. In combinatie met de FordPass app biedt FordPass Connect een aantal handige functies zoals Vehicle Locator (terugvinden waar je de auto geparkeerd hebt), Vehicle Status (oa brandstofpeil, alarmtoestand, olieniveau), Door Lock Unlock (auto ontgrendelen vanop afstand) en Remote Start voor Focus- modellen met een achttrapsautomaat.

Het motorenaanbod van de nieuwe Ford Focus omvat een geoptimaliseerde versie van Fords bekroonde 1.0 EcoBoost (85, 100 of 125 pk) en nieuwe 1.5 EcoBoost benzinemotor (150 of 182 pk), beiden driecilindermotoren met de cilinderuitschakeling, een primeur in de sector. De nieuwe 1.5 EcoBlue- (95 of 120 pk) en 2.0 EcoBlue-dieselmotoren (150 pk) staan garant voor ultieme zuinigheid, terwijl de nieuwe intelligente achttrapsautomaat, die met een stijlvolle en ergonomische Rotary Gear Shift Dial wordt bediend, zijn schakelgedrag aanpast aan de rijstijl.

WijKopenAutos.be