16 november 2015
Nieuws

Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus ST nu ook met PowerShift

16 november 2015 - Sinds de introductie van een nieuw model met keuze uit een benzine- en dieselmotor begin 2015, is de verkoop van Ford Focus ST verdubbeld tot 10.000 wagens in de eerste 10 maanden van het jaar. De vraag is in Europa gelijk verdeeld tussen de twee motoropties, met 46 procent van de klanten die de nieuwe Focus ST met dieselmotor van 185 pk kiest en 54 procent van de klanten opteert voor het EcoBoost-benzinemodel van 250 pk. Ford breidt het Focus ST-aanbod nu uit met een 6-traps PowerShift-versnellingsbak met dubbele koppeling voor de dieselmotor, beschikbaar voor bestelling begin 2016.

"De nieuwe Focus ST was een razend succes bij klanten die keuze te over hadden tussen onze laatste benzine- en dieselmotoren," zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service bij Ford Europe. "Dieselrijders kunnen nu ook kiezen voor de PowerShift-transmissie van Ford, waarmee ze naar wens kunnen omschakelen tussen een snel schakelende automaat en sportief manueel zelf schakelen."

Ford Focus (2011 - 2018)

Het nieuwe Focus ST dieselmodel met PowerShift is de snelst accelererende dieselwagen van Ford ooit, met 0-100 km/u in 7,7 seconden (0,4 seconden sneller dan de manuele uitvoering) met een CO2 emissie van 119 g/km en een gecombineerd brandstofverbruik van 4,6 l/100 km.

De Ford PowerShift-transmissie biedt klanten van de Focus ST met dieselmotor de keuze tussen rijden in volledig automatische modus en manueel schakelen met schakelhendels achter het stuurwiel.

De bestuurders kunnen ook een Sport-modus selecteren door de versnellingspook in de S- stand te schakelen, voor een sportieve rijervaring met een sportschakelprogramma dat bij een hoger motortoerental opschakelt en tijdens het remmen terugschakelt voor meer controle.

Ford Focus (2011 - 2018)

Naast de uitgebreide motorenreeks biedt de nieuwste Focus ST van Ford ook een meer levendig rijervaring met chassisregeltechnologieën, een fijn afgestemde ophanging en stuurinrichting, en banden op maat. De sportieve nieuwe vijfdeurs en breakmodellen beschikken ook over geavanceerde rijhulpsystemen en communicatievoorzieningen waaronder het SYNC 2 connectiviteitssysteem.