18 juli 2019
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Reacties Ford Fiesta (2008 - 2017)

Reacties van eigenaars

  

, datum: 17 oktober 2015

Forum Fiesta : Ik deed een serieus stapke terug na mijn Octavia 1.6 TDI DSG, maar dat is normaal. Nu ik de Fiesta gewoon ben valt die best mee. Uiterst vlot mee te rijden en trekt voldoende door bij inhaal maneuvers. Ik rijd nooit boven 120 km/u. Met ons tweetjes voldoende ruimte voor bagage en zelfs volgepakt gaat hij voldoende gretig de hellingen op, ook die van rond Luik.

Alleen het verbruik... ik ben een berucht zuinigheidspiloot, ik rijd dus zo economisch mogelijk, maar zelfs op snelwegen zakt het verbruik niet onder de 6l/ 100km. Maar toch uitertst tevreden met mijn belastingsvriendelijke, komfortabele klein gezinswagen.

Forum verkoop: Zoals het hoort maar 100 m uit de showroom viel hij stil zonder benzine. Heb lang moeten duwen... samen met de blozende verkoper (Mycar - Brugge).

Uitvoering1.25 Benz. Trend
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand33.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 juli 2010

Forum Fiesta : Voice control: handig om te bellen in de wagen handsfree, maar alleen beschikbaar in Engels. Dat went wel.
Motor: optrekken niet overtuigend genoeg, net iets te weinig maar voor de rest ok.
Ophanging: voorzichtig rijden in straatgoot, bumper raakt makkelijk het wegdek. Had iets hoger gemoeten. Ook dit went wel maar je moet er zeker op letten.
Kofferruimte: iets te klein. Steek een buggy in de koffer en hij zit al vol.
Verbruik: niet zoals Ford voorschrijft 3,8 liter maar wel gemiddeld gebruik van 4,8 Liter bij EcoNetic. Hangt af van je rijstijl. Maak je wagen ook niet te lui door het gaspedaal niet aan te raken als je begrijp wat ik bedoel. Mijn rijstijl is normaal.

Gratis BA verzekering: laat je hier niet verleiden. Niks in de wereld is voorniks. Voor dit recht ben je verplicht ook de multirisk te pakken bij deze verzekering, dat kost 887 euro per jaar. Een jaar nadien moet je de BA wel gaan bijbetalen. Een dure verzekering dus!

Forum onderhoud (merkgarage): Uit eigen ervaring: voor je gaat naar de garage vul je het ruitensproeireservoir met produkt dat je overal voor een paar euro kan kopen. Bij de garage kan dit oplopen tot 15 euro. Daarvoor koop ik wel 3 grote flessen ruitensproeiprodukt.

Forum verkoop: Laat je niet misleiden over de gratis autoverzekering die Ford meegeeft. Niks in de wereld is voor niets!

UitvoeringEconetic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand9.810 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor5
  
  

, datum: 26 april 2010

Forum Fiesta : 2e keer dat ik de enquete invul. Gemiddeld gebruik van 1.6 TDCI EdoNetic na 4 maanden: 1 op 26,5. Veel snelweg, cruisecontrol op 100 tot 110 km/h. Geen vreemde dingen bij eerste onderhoudsbeurt. Auto bevalt zoals verwacht heel goed, hiervoor reed ik een Focus model 2001.

Forum onderhoud (merkgarage): Auto in onderhoud bij Ford Noyens in Turnhout. Onderhoudsprijzen zijn redelijk en personeel is netjes en afspraken zijn duidelijk.

Uitvoering1.6 Tdci Econetic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand20.200 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 20 maart 2009

Forum Fiesta : Econetic maakt beloofde verbruik helemaal niet waar: 6 l ipv 3.7 bij een zeeeeeeer rustige rijstijl en motersoftware is na 1000 km al aan vervanging toe.

UitvoeringEconetic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor4
  
 
Reactie van: Derde_account, datum: 11 augustus 2009

Antwoord: De nieuwe Ford Fiesta die ik gekocht heb heeft enorm veel problemen:

- Boordcomputer werkt niet goed: Afzonderlijke trips kan ik niet zien + resterende brandstof is soms onrealistisch hoog als ik vergelijk met de benzinenaald + Soms krijg ik een verevelend waarschuwingssignaal te horen zonder bijhorende boodschap op het computerscherm, dan weet ik nog niet wat het probleems is dat de auto wilt signaleren.

- Spleet aan deur rechts achter veroorzaakt een gefluit boven 90 per uur: niet te vinden met heel wat speurwerk (tape enzo gebruikt)

- Motorblok was niet helemaal vast. Als ik soms een bocht pakte ":bewoog er duidelijk iets": voor mijn voeten. Toen ik zag dat er een bout niet aangeschroeft was en ook kon zien hoe de motorblok min of meer vrij spel had verschrok ik me een lijk.

- Een buisje van de airco dat nat moet zijn bleek helemaal droog te zijn, waren ze in de fabriek vergeten in te vetten. Heb ik met vaseline opgelost. Het vervelende was dat het droge buisje een vervelend schrapend geluid produceerde. Heb ik maanden naar mogen zoeken...

- Achterbank produceert bij koud en vochtig weer een piepend geluid net gelijk een niet ingesmeerde fietsketting. Heb ik opgelost door handschoenen te stoppen tussen achterbank en achterbankklemmen. Heel elegante oplossing...

- Dashboard maakt op een heel effen wegdek een geluid alsof je over kasseien rijdt en dan plots verdwijnt het geluid zomaar om dan later weer even plots terug te komen.

Ik heb nog problemen gehad waar ik nu niet meteen op kom, maar ik snap gewoon niet dat de kwaliteit van mijn, ik zeg duidelijk mijn (dus niet alle) Ford Fiesta zo laag is.

  

Op zoek naar meer Ford Fiesta (2008 - 2017)?

Bezoek ook het forum in: