21 februari 2011
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Miljoenste Ford Fiesta verkocht

Autozine
21 februari 2011 | De Europese verkoop van de nieuwste generatie Ford Fiesta heeft de kaap van één miljoen stuks bereikt. Deze mijlpaal komt er amper 28 maanden nadat de wagen in de Europese showrooms verscheen. De 1-2-3-zege van de Fiesta RS World Rally Car tijdens zijn eerste competitiedeelname in de Rally van Zweden vorige week was de manier om dit opmerkelijke verkoopscijfer te vieren.

Bij zijn lancering in 2008 luidde de Fiesta een nieuw tijdperk in voor Ford. De Fiesta, die verkrijgbaar is in drie-en vijfdeurs koetswerkvarianten met een uitgebreid gamma van motoren, maakte een pijlsnelle opmars in de Europese verkoopstatistieken. Sinds begin 2009 staat hij onafgebroken op de eerste plaats in de Europese verkoopslijsten van kleine wagens.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

"De mijlpaal van één miljoen verkochte exemplaren is een prachtig resultaat, maar dat is nog lang niet alles. De Fiesta is en blijft bijzonder aantrekkelijk voor de klanten en verstevigt zijn sterke positie in alle Europese markten", zei Stephen Odell, President en CEO van Ford Europa.

De Europese Fiesta wordt gebouwd in Ford's assemblagefabrieken in het Duitse Keulen en het Spaanse Valencia. Het is de meest succesvolle kleine auto ooit in Europa, met een cumulatieve verkoop van 14 miljoen stuks sinds zijn lancering in 1976.

Ook vandaag spreekt hij nog altijd een nieuwe generatie van chauffeurs aan. Onderzoek wijst uit dat hij jonger, kapitaalkrachtiger publiek aanspreekt dat kiest voor topversies met meer opties. Verbruik en respect voor het milieu zijn topbekommernissen van autokopers. De Fiesta doet het op dat vlak goed, met de ECOnetic als blikvanger dankzij een laag verbruik van 3,7 l/100km en CO2-uitstoot van 98 g/km

Ford onthult nieuwe Fiesta in GeneveFord onthult nieuwe Fiesta in Geneve
15 februari 2008
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties