3 maart 2020
Nieuws

Dacia Spring

Dacia toont Spring Concept

3 maart 2020 - Het merk blijft trouw aan zijn reputatie van 'enfant terrible' van de autosector en start een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de voorstelling van Dacia Spring, een showcar die vooruitblikt op het eerste 100 % elektrische model van het merk. Met Dacia Spring electric showcar start Dacia zijn versie van de revolutie van de betaalbare elektrische auto.
Ik wil van mijn auto af

Dacia Spring electric belichaamt de visie van Groupe Renault om de elektrische mobiliteit binnen ieders bereik te brengen en blijft tegelijk trouw aan de waarden en filosofie van het merk Dacia. Hij blikt vooruit op een zuiver elektrische stadswagen, met 4 echte zitplaatsen, om een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van een eenvoudige en milieuvriendelijke mobiliteit. De eigentijdse vijfdeurs stadswagen die eenvoud, robuustheid en toegankelijkheid verenigt.

Dacia Spring

De lichte en compacte serieversie van Dacia Spring mikt op een rijbereik van ongeveer 200 kilometer (WLTP). De serieversie van Dacia Spring zal in 2021 verkrijgbaar worden. Om deze nieuwe revolutie tot een goed einde te brengen, bouwt Dacia voort op de tien jaar ervaring die Groupe Renault heeft opgebouwd als pionier en marktleider op het gebied van elektrische mobiliteit.

Een koetswerk in de pastelkleur Muisgrijs met accenten in Mat Fluo Oranje, in de massa gelakte beschermstrips voor de wielkasten, dakstangen, en deurdrempels, een verhoogde bodemvrijheid, geïntegreerde bodemplaten in de voor- en achterbumper... Dacia Spring electric showcar is een elektrische en elektriserende stadswagen die alle conventies aan zijn laars lapt. Zijn uitgesproken SUV-look en bescheiden afmetingen maken hem tot de ideale wagen voor een dagelijks gebruik in alle sereniteit.

Er werd heel wat aandacht besteed aan de verlichtingsfuncties van de auto. Vooraan werden de 'full led'-koplampen opgesplitst in twee niveaus: een horizontale lijn voor het bovenste deel en vier grafische elementen die in de bumper werden geïntegreerd. Achteraan vormen de vier 'full led'-lichten een dubbele 'Y'. Deze lichtblokken geven aan hoe de toekomstige lichtidentiteit van de Dacia-modellen er zal uitzien.

Met zijn zuiver elektrische motor en zijn batterij op maat van dagelijks gebruik, beantwoordt Dacia Spring aan alle pragmatische mobiliteitsbehoeften in en om de stad. Hij toont zich robuust en laat zowel particulieren als ondernemingen genieten van alle voordelen van elektrische wagens: rijgemak, bedrijfsstilte, afwezigheid van trillingen, nuluitstoot tijdens de gebruiksfase, enz. Bovendien laat hij zich eenvoudig opladen en vergt hij erg weinig onderhoud.

Zo werpt hij zich op als de oplossing voor nieuwe mobiliteitsdiensten zoals de wagenparken van autodeelservices. De serieversie zal dus ook worden aangeboden op deze markt, waar Groupe Renault zich al sterk engageert met het grootste elektrische deelwagenpark in Europa (7.800 exemplaren van ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy).

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be