26 oktober 2009

Citroen 2CV

Antwerpse producontwikkelaars trekken met 2pk'tje dwars door Sahara

26 oktober 2009 - Simon en Bas zijn twee avontuurlijke productontwikkelaars uit Antwerpen. De twee soupeerden de afgelopen maanden al hun vrije tijd op aan sleutelen, oplappen en 'pimpen' van een 2pk'tje dat ze ergens op de kop tikten. En het resultaat mag best gezien worden. Het glimmende 'geitje' lijkt in niets meer op de aftandse roestbak van weleer, mede dankzij de steun van Tentoo en Creativeskills.be.
Ik wil van mijn auto af

Op 31 oktober vertrekt de vijfde en laatste editie van de Touareg Trail aan het Afrikamuseum in Tervuren. Voor alle duidelijkheid: de trail is géén uitstapje voor zondagsrijders. Zeker niet als je weet dat de rit zo'n 9 000 km telt, en dat het hele traject wordt afgelegd door een colonne 2pk'tjes. Het Tentoo-team, met Simon De Smet en Bas Tromp, is er helemaal klaar voor.

Citroen

De Touareg Trail vertrekt in Tervuren, om meteen door te rijden naar het zuiden van Frankrijk. Daar maakt de bonte sliert 2pk's per boot de overtocht naar Marokko. De eerste echte test volgt in het Marokkaanse Atlasgebergte. Vervolgens duiken Bas en Simon meteen de meedogenloze Sahara-woestijn in, ter hoogte van Mauretanië. Van daaruit gaat het naar Mali en Burkina Faso, twee uitgestrekte en zinderend hete Sahel-landen. Dan volgt nog een stukje jungle in Ghana en Togo, om uiteindelijk te stranden aan de tropische kust van Benin. Tegen die tijd staat er hopelijk een slordige 9 000 kilometer op de teller van de tweedehands 2pk.

Alsof dat niet lastig genoeg is, krijgen de teams onderweg nog een reeks opdrachten voor de kiezen. De winnaar van de Touareg Trail is niet degene die als eerste over de streep bolt in Benin. Alles draait om doorzettingsvermogen en teamspirit. Het team dat de beste teamspirit en kennis van lokale culturen aan boord heeft, kan het meeste punten sprokkelen.

Citroen

Om het hele project te financieren, bedachten Simon en Bas een creatieve manier om geld binnen te halen. Geïnteresseerden kunnen 'pixels' kopen op de kofferbak van de 2pk – beter bekend als de support wall. Op die manier kunnen mensen een aantal vierkante centimeter kopen, waar ze een foto of een quote kwijt kunnen. Een deel van de opbrengst gaat naar Bevrijde Wereld, een NGO die in Mali en Burkina Faso werkt aan een betere water- en voedselsituatie.

Autoparts