15 november 2010

GM

Nieuwe fabriek zorgt voor groei van Chevrolet

15 november 2010 - General Motors heeft zijn nieuwe flexi-motorenfabriek in Talegaon, India, in gebruik genomen. Dit is de eerste motorenfabriek van GM ter wereld waar benzine- en dieselmotoren tegelijkertijd geproduceerd kunnen worden. De fabriek vertegenwoordigt een investering van US $ 230 miljoen. De initiƫle jaarlijkse productiecapaciteit is 160.000 motoren en de fabriek is zodanig ontworpen dat in de toekomst uitbreiding mogelijk is. In eerste instantie zal de nieuwe fabriek motoren produceren voor kleine Chevrolet personenauto's die door GM in India worden gebouwd.
Ik wil van mijn auto af

GM India President en Managing Director Karl Slym zei tijdens de openingsceremonie: "Dit markeert het begin van GM's volgende hoofdstuk in India. De opening van deze nieuwe fabriek zal onze onderneming in staat stellen om nog sterker te kunnen concurreren en te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar onze auto's. De verkopen van GM India zijn aanzienlijk toegenomen sinds we twee jaar geleden zijn begonnen met de productie van de Chevrolet Spark en de Chevrolet Beat, in onze Talegaon-fabriek".

Chevrolet

Slym voegde daar aan toe: "Wij stellen de steun van de overheid in Maharashtra en van al onze medewerkers in heel het land zeer op prijs. Zij hebben ons in staat gesteld in een recordtijd - minder dan twee jaar- een toonaangevende motorenfabriek te bouwen".

Op 28 augustus 2008 tekende GM een overeenkomst met de overheid van Maharashtra voor de bouw van een nieuwe motorenfabriek naast de autofabriek. De bouw nam een aanvang in december 2008, terwijl de pilootproductie in maart 2010 begon. De motorenfabriek vervolledigt GM's moderne productiefaciliteiten in Talegaon en Halol, Gujarat, evenals het GM Technical Centre – India in Bangalore, dat een reeks engineering-, design- en R&D-activiteiten uitvoert.

General Motors India is nu veertien jaar operationeel. GM levert een groeiende reeks producten met de Chevrolet-badge, dat in 2003 in India werd gelanceerd en sindsdien het snelstgroeiende merk in het land is geworden. Naast de Chevrolet Spark en de Chevrolet Beat produceert GM India ook de Chevrolet Captiva, de Chevrolet Optra, de Chevrolet Cruze, de Chevrolet Aveo, de Chevrolet Aveo U-VA, en de Chevrolet Tavera.

GM is nu het vijfde automerk in India. In de eerste tien maanden van 2010 heeft GM het recordaantal van 93.960 voertuigen verkocht, hetgeen overeenkomt met een verkoopstijging van 73%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het distributienetwerk bestaat uit 209 verkooppunten en 205 servicebedrijven in 178 steden en onlangs is een groot marketing programma van start gegaan om de verkopen in de plattelandsgebieden significant te verhogen. In februari 2010 hebben GM en zijn Chinese partner SAIC een joint venture in India opgericht voor samenwerking op het gebied van autoproductie en verkoop.

WijKopenAutos.be