7 maart 2011

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt kost 41.950 euro

7 maart 2011 - De Chevrolet Volt, de elektrische auto met extended-range capaciteit, zal in Europa worden aangeboden voor 41.950 euro (inclusief BTW). Deze Europese verkoopprijs werd aangekondigd tijdens de persconferentie van Chevrolet in Genève. De Volt zal uitgerust zijn met alle mogelijke veiligheids- en comfortvoorzieningen, waaronder lederen bekleding. Afhankelijk van het lokale belastingsregime, worden overeenkomstige prijzen verwacht voor de verschillende markten in Europa.
Ik wil van mijn auto af

Wilfried Liekens, Managing Director van Chevrolet Belgium, meldt dat de Volt eind 2011 in België en Luxemburg zal geïntroduceerd worden: "Wij zijn momenteel heel actief bezig met de voorbereidingen van de introductie van de Volt. In overleg met het Beluxnetwerk worden in een eerste fase 10 à 15 verdelers geselecteerd. Wanneer het verkoopssucces en de de beschikbare volumes verder toenemen, zullen nog meer distributeurs aangesproken worden voor de verdeling van de Volt. Verder zijn wij volop bezig met de nodige accommodaties voor de verkoop en onderhoud van de Volt evenals met de opleiding van de betrokken verdelers en reparateurs".

Chevrolet

De Chevrolet Volt is ontworpen en ontwikkeld om te fungeren als belangrijkste auto in het gezin. Het is een elektrische met de mogelijkheid van een vergrootte actieradius, een vierzitter die tot 80 km elektrisch kan rijden. Een kleine verbrandingsmotor ondersteunt de batterij om de reikwijdte te vergroten tot in totaal 600 kilometer. Dankzij het onmiddellijk vrijkomende koppel van 368 Nm heeft de Volt negen seconden nodig om van 0-100 km/u te accelereren en hij heeft een topsnelheid van 161 km/u. Om de batterij weer op te laden is slechts een regulier 230V stopcontact nodig, dat al in ieder huis aanwezig is. Het opladen neemt drie tot vier uur in beslag.

Sinds eind 2010 is de Volt in Amerika in zeven marktten te koop (California, Connecticut, Michigan, New Jersey, New York, Texas en Washington, DC). Door de grote vraag is besloten de productie te verhogen waardoor tegen het einde van dit jaar de Volt in heel Amerika te koop zal zijn.

Chevrolet plant tegen het einde van het jaar 10.000 Volts te hebben geproduceerd, terwijl voor volgend jaar de productie is bepaald op 45.000 Volts. De Chevrolet Volt wordt geproduceerd in GM's Detroit Hamtramck fabriek in Michigan, U.S.A. De lithium-ion batterij wordt vervaardigd in GM's Brownstone Township fabriek, ook in Michigan.

WijKopenAutos.be