22 maart 2011
 

Chevrolet Colorado

Chevrolet onthult Colorado show truck

Autozine
22 maart 2011 | Chevrolet heeft in avant-première van de Bangkok International Auto Show de Colorado prototype onthuld, die daar zijn werelddebuut zal beleven. Deze showversie gunt een blik op de volgende generatie Chevrolet Colorado midsize pick-up die gebaseerd zal zijn op Chevrolet's truck-DNA en op het erfgoed van eerder onderscheiden trucks. De Colorado zal later dit jaar in Thailand op de markt komen en kan vanaf volgend jaar in andere landen worden uitgebracht.
Info

De show truck heeft een extended-cab koetswerk op een opvallend AWD chassis en rijdt op grote, 20-inch wielen en off-road banden. De aandrijving wordt verzorgd door een 2.8 liter turbodieselmotor.

Chevrolet

Aan de voorkant wordt de bekende, tweedelige Chevrolet-grille met goudkleurige bowtie aan de zijkanten geflankeerd door grote koplampen die doorlopen in de spatschermen vóór, terwijl de motorkap is voorzien van een grote luchthapper.

De Pepperdust Metallic carrosseriekleur wordt geaccentueerd door gepolijste aluminium details in het plaatwerk, evenals geïntegreerde side steps en zwartomrande projector koplampen met LED-lichtelementen. Aan de achterzijde is een LED-achterlichtunit over de gehele breedte, dat een opvallend effect sorteert wanneer de verlichting is ingeschakeld.

In het interieur zit nog een duidelijke Chevrolet-signatuur: het dual-cockpit ontwerp voor het instrumentenpaneel. Dat loopt door in de portieren met vloeiende lijnen die zorgen voor een omhullend effect en die het gevoel van ruimte in de Colorado versterken. IJsblauwe verlichting en lederen stoelen dragen bij aan de verfijning en het gevoel van luxe in het interieur.

Chevrolet

Er is contrasterende interieurbekleding gebruikt met lichtgekleurde lederen stoel-bekleding, donkere houtaccenten met chroomkleurige en matte accenten, evenals zachte materialen voor een optimaal rijk uitgerust gevoel. Een aantal opbergvakken bevindt zich overal in het interieur, waaronder een afsluitbaar compartiment voor waardevolle spullen en een groot, tweedelig handschoenenkastje.

Corvette ZR1 is pace car IndianapolisCorvette ZR1 is pace car Indianapolis
15 mei 2012
Chevrolet Volt kost 41.950 euroChevrolet Volt kost 41.950 euro
7 maart 2011
Belg ontwerpt nieuw kleedje voor CruzeBelg ontwerpt nieuw kleedje voor Cruze
8 februari 2011
Chevrolet introduceert Spark SparklingChevrolet introduceert Spark Sparkling
6 januari 2011