8 februari 2011
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Belg ontwerpt nieuw kleedje voor Chevrolet Cruze WTCC

Autozine
8 februari 2011 | Een nieuw jaar betekent voor het Chevrolet WTCC team een nieuwe wagen met daarbij een nieuwe decoratie voor de wagens. Dit jaar is het bovendien een speciaal jaar voor het team met want naast de kampioenstitel bij de constructeurs heeft Chevrolet met Yvan Muller de wereldkampioen bij de piloten in huis. De decoratie van de wagen werd gerealiseerd door de Belg Jean-Luc Vanuf, een bekende ontwerper uit de sector, met een passie voor autoracen.

De creatie van dit jaar ligt in het verlengde van het concept van vorig jaar. Jean-Luc Vanuf van het ontwerpbureau Anthracyt legde de focus van zijn ontwerp op een frissere look met een moderne en dynamische vormgeving van de tekening. Zo werd de nationale vlag van de piloot verplaatst naar het dak, waardoor de motorkap zich volledig kon integreren in de blauwe achtergrond, eigen aan de WTCC Chevrolet Cruze. Ook de striping op de wagen werd herwerkt en straalt nu meer het snelheidsgevoel uit.

Chevrolet Cruze

Bij de ontwikkeling van het ontwerp moet men voor zowel schilderwerk als stickering met verschillende facetten rekening houden: "Het ontwikkelen van een decoratie voor een racewagen is niet eenvoudig. Bij de WTCC moeten we dan ook extra rekening houden met de geschiedenis en de specifieke richtlijnen van het merk in plaats van met een sponsor", legt ontwerper Jean-Luc Vanuf uit. "Bovendien is het eigen aan de sport dat de wagens elkaar vaak raken, waardoor we voorzichtig moeten zijn met de decoraties op bijvoorbeeld de bumpers".

Jean-Luc Vanuf is ook fier dat hij gevraagd werd door Chevrolet: "Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd door autosport. Bovendien werkte ik in het verleden al verschillende decoraties uit voor racewagens op verschillende niveaus. Dat ik nu de wagen van een internationaal topteam mocht uitwerken, dat bovendien de wereldkampioen in haar rangen heeft, is voor mij de beloning van jarenlang hard werken en ik ben dan ook zeer blij met deze opportuniteit. Het was een leuke samenwerking, en hopelijk het begin van een partnerschap op lange termijn".

"Het maakt ons uiteraard ontzettend trots dat de decoratie van de WTCC Cruze van onze wereldkampioen ontwikkeld werd door een Belg. Het bewijst dat er in ons land heel wat creatief talent zit met bovendien een passie voor autosport", vertelt Wilfried Liekens, Managing Director van Chevrolet Belgium. "Wij hopen dat onze wagens ook dit jaar het peloton kunnen leiden en even sterk zullen presteren als vorig jaar".

E. Chevrolet in voetsporen van voorvaderE. Chevrolet in voetsporen van voorvader
12 juli 2010
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties